| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
zubrzyk1 HF MEMBER Hyundai Scoupe Starachowice | 2006-01-28 07:35:26 Jest więc możliwe , że głowica była wymieniona od innego modelu silnika . Czy da się dojść od jakiego? "A i B " , już ustaliłem ,to oznaczenia krzywek { brak znajomości języka}. |
marcinorally hyundai Scoupe gdynia | 2006-01-28 16:05:24 A moze Panewki są wytarte i jest luz i ci stuka to jest bardziej prawdopodobne niz sworznie. A co do zaworow to tak jak kolega napisał od strony swiateł są wydechy a od strony podszybia ssące |
zubrzyk1 HF MEMBER Hyundai Scoupe Starachowice | 2006-02-08 17:17:37 Mam jeszcze takie pytanie. Dlaczego luzy zaworowe podane na stronie technicznej Hyundaia ,dla zimnego silnika są mniejsze niż dla gorącego?Z tego co wiem ,to powinno być odwrotnie ,może to jakaś zmyła? Podpowiedzcie coś ,bo już sam nie wiem. Gość wyregulował mi zawory na gorącym S-0,25 W-0,3 , i samochód nie chciał jechać ,nie miał mocy.Wyregulował na zimnym S-0,18, W-0,25.Efekt jest taki ,że pali ładnie ,zbiera się do momentu jak się rozgrzeje .Później się potyka , tak jakby brakowało paliwa ,aż w końcu zgasł. jak ostygł to odpalił. Wnioskuję ,że za małe luzy. To jak to powinno być? |
zubrzyk1 HF MEMBER Hyundai Scoupe Starachowice | 2006-02-10 16:09:24 Chciałbym podzielić się z Wami zakończeniem historii gaśnięcia mojego samochodu gdy się rozgrzał. Po kolejnej regulacji luzów na gorącym silniku 0,25 ,0,3 , jeździł dobrze do czasu rozgrzania .Później po chwilowym potykaniu gasł. Diagnozy różne i sprawdzanie , ciśnienia paliwa -ok ,wymiana filtra-bo może przytyka paliwo -nic, nowe świece- to samo. Sześć godzin Panowie merzyli ,badali i na koniec już chyba z desperacji jeden z elektryków podstawił inną cewkę WN ,i trafił .Banalnie proste ,a za całą ich naukę ja niestety musiałem zapłacić. Piszę o tym dlatego że na forum nie mogłem znaleźć pomocy, jest dużo pytań ,odpowiedzi , a rzadko pytający informują o skutkach.Mój Ojciec ma Forda Granadę i jest na Forum Capri.pl . Tam jest wszystko , jest cała baza danych,właśnie dlatego ,że ludzie odpisują jak usunęli problem.Pzdr. |
_Misio_ HF MEMBER Pony = KUCYK Kraków | 2006-02-11 15:57:04 Bardzo fajnie żeś to opisał - niestety tutaj, przez to że dość często się pisze własne "monologi" nie ma końcowych wypowiedzi a bardzo szkoda. W klubie Forda jest wiecej mechaników/ludzi którzy sami robią ze swoimi autami - dlatego to tez powód - Hyundaiowcy najczęściej nie wiedzą co było robione, co było przyczyną, jakie czynności były niezbędne, za to wiedzą ile to kosztowało
Pozdrawiam i jeszcze raz dzięuję za mowę końcową. Misio |