Przerywa powyżej 4,5 tyś/obr/min

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!

Jaka moze byc przyczyna, ze na gazie przerywa powyzej 4,5 tys(często przełancza sam an benzyne) a znowu przy niskich obrotach między 1000 a 2000 szarpie i wogóle niestabilne obroty sa.
Gazownik juz zmieniał mapy itd...nie potrafi sobie z tym poradzić.

Wszystkie filtry sa wymienione na nowe.
Mam instalacje OMVL(sekwencja)
Samochód to Honda Accord 2.2 (150km)

Dziekuje za wskazówki i pozdrawiam

Jak długo jeździsz na tej instalce? Przyczyn może być wiele np. brudna, zacierająca się listwa wtryskiwaczy, kończący się reduktor, lipny gaz, świece, kable WN...

Instalacje mam załozona od 5 miesiecy i zorbilem na niej okolo 20 tys km po 15 wymienilem filtry. Wiec instalka na gwarancji.

Siwece swiezo wymienione, kable przemierzone i podobno ok.

A działo sie jeszcze cos takiego ze jak jechałem w trase ze stala predkoscia to po jakism czasie zaczynał tak delikatnie szarpac...wtedy musiałem stanac na poboczu wyłaczyc sinik zapalic i i jzu normalnei chodzi.( tak jakby jakies błedy łapał).

Na poczatku jeszce w miare autko jedziło dopiero powyzej 5 tys przerywało i obroty były stabilne na biegu jałowym. Teraz przy wymianie filtórwo znowu grzebał i wymienił końcówki wstyskiwaczy(czy cos takiego) na wieksze.

I jeszcze jedno czasami obroty nie wariuja a znowu czasmi auto jest w stanie nawet zgasnąc.

stepa zgłoś się do nas do jastrzębia nie masz daleko.

Postaram sie podjechac w nadchodzącym tygodniu.