Obrotomierz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam ponownie! Moze juz bylo ale dzis odwiedzilem szrot koło Grębocina. Pytanie krótkie. Mowi ze moze ale watpi. Idziemy do budki. Cos znalaz. A ojciec mowil ze to ma byc lumela okrągły na stopce. Ehh trafilismy na znawce. Podal jakiegos japonskiego. Moj tata mowi ze lumela. On mowi ze nie ma roznicy. Mysle se "jaki idiota... ja tu stupki nie widze jakos" Wzielem to zeby mnie z tamtat nie wyniosl. 10;- ... Oto zdjecia: mego nabytku Przy okazji zrobilem fotke calemu sprzetowi i waku. Jezeli ktos ma takiego: ile to jest warte? czy to wogóle dobre? Proszę o nie zamykanie tego wątku...

ja mialem takiego obrotka, jest dobry, tylko musisz uzyc opcji szukaj jak to podpiac.

Z tylu ma nawet przełącznik na ile cylindrów Comar myslisz ze dalem za niego odpowiednią cene? Z tego co patrzylem to czarny i bialy to podswietlenie a czerwony i zielony? Mam tez obrotomierz diodowy od fiata 125p "auto metronic"... Jak ktos nie wie jaki jestem proszę zajzec do tematu mojego "Witam" Jeszcze 6 lat do prawka a wozu ni ma... Ale czesci zbieram

rozumiem ze dales za niego 10 zl, odkupie jak chcesz :] kabelkow nie pamietam , jak pisalem wczesniej, opcja szukaj, napewno bylo dokladne podlaczenie tego gdzies.

obawiam sie, ze koncepcja jeszcze z 3 razy ci sie zmieni

hehe mozliwe... A ile jest wart ten obrot? 50zł?

Mam taki sam, japoński. Ma jakieś 30 lat. W tamtym czasie ludzie się za niego zabijali.

Nie wiem czy był przerabiany czy nie ale u mnie prawidłowo wskazuje 2 gary jak sie ten przełącznik da na środek.

Czyli widze ze niezle wdeplem... Cale szczescie ze nie podalem adresu... W te 40 min spadl mi 2 razy Ale chyba wszystko z nim ok

Przepraszam za 2 posty ale mam licznik od FL tarcze predkosciomierza zdialem bez problemu ale nie wiem jak zdjąć tarcze wskaznika paliwa - są tam takie jakby nity... Pomocy...

witam... zdejmowalem ta tarcze w liczniku satergo typu...

to nie sa nity tylko wkrety/sruby z bardzo ukosnym gwintem(przynajmniej w mjoim liczniku )

sugeruje wykombinowac dobre szczypce ktorymi dobrze złapiesz tak mały element i wyciągac kręcąc rownoczesnie tak jakbyc odkręcal zwykła srube...
w moim przypadku ten wkret/sruba mial ok 5 moze 7 mm długosci i w sumie zeby go wyjac/wykrecic wystarczylo jakies 2 obroty (ze wzgledu na bardzo nietypowy gwint)

powodzenia... i badz ostrozny bo bardzo latwo jest uszkodzic ta "tarcze od paliwa"

p.s jak trafisz na taki drugi obrotek moon'a to daj znac - chetnie odkupie

Hehe Ojciec moj to elektronik jak powiedzialem mu co sądzice o moim OBR to odrazu na allegro szukał identycznego Mowil ze mi da do pochromowania, zrobi bialą tarcze z shift lightem Jak namierze to dam znac. Facet nalezy do jednych z najbardziej wiec pewnie ustrzelil bym jakiegos za 10 zł... Czy mogl bys mi jeszcze powiedziec czym odkreciles tą tarcze? szczypeczkami? Jak nie to proszę powiedz czym...

ja tez bym byl chetny na takiego moona, bo moj sie ten tego przekrecil trochu a teraz do tej obudowy mam przeslapowanego z df'a i kiepskawo to troche wyglada...

No ok jak kiedys bede i bedzie to wezme ale wątpie zebyscie się tam zalapali na Moona - moj ma rozwaloną szybke (pęknientą tak jakbym mocno puknął tym pokrętłem w cos) ale nie ma sprawy jak bede (a zadko jestem) i bedzie to wezme...

nie powiem dokładnie czym udalo mi sie to odkrecic ale z tego co pamioetam w gre wchodzilo wszystko co bylo pod reką nawet obcinacz do paznokci sie przydal

poza tym jesli chodzi o zegar "kapliczke" to stwierdzilem ze gra nie warta jest swieczki i w nasteplnym modelu dalem sobiue spokoj z ta tarcza.... a efekt wg. mnie i tak jest dobry

Rzeczywiscie moze i masz rację... Zrobie sobie czarną tarcze pradkosciomierza poskladam i na polke... Tylko tak jak u ciebie planuje sobie zrobic blue ring Pozdro i dzięki...

Jezeli nie mozna wznawiac to przepraszam... Ale dzis sprawdzilem mojego MOON'a i działa Wskazówka bez problemu idzie do 8000 RPM Byl testowany na specjalnym zasilaczu...

biore

co

twoj obrotek

Znowu banał... Czy boczny kierunkowskaz od seicenta pasowal by do eleganta? Bo na zdjęciach wygląda tak samo...