Grizzli Ludojad

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Najpierw przeczytajcie text!
>>
>> Najwiekszy Na Swiecie Niedzwiedz Grizzly Pozeracz Ludzi Zastrzelony.
>> Zalaczone 3 zdjecia zostaly zrobione
>> przez mlodego czlowieka który pracuje dla Alaskan Forest
> Service(Gajowy)na
>> pograniczu Alaski British Columbia.
>> Gajowy poszedl sobie na polowanie na jelenia i natknal sie na
>> niedzwiedzia.
>> Grizzly zobaczyl go i natychmiast zaatakowal z
>> odleglosci okolo 50 metrów. Gajowy opróznil magazynek (3 naboje 7 mm)
>> Remington Magnum
>> takie jak na slonie w niedzwiedzia który dopiero w odleglosci okolo 5
>> metrów
>> od niego padl.
>> Grizzly byl jeszcze zywy wiec mysliwy zaladowal sztucer ponownie i
> dobil go strzalem w leb.
>> Grizzly wazyl 727 = kg (3/4 tony) i mierzyl 3.8 metra.
>> Obok znaleziono jego legowisko ze szczatkami kilkunastu ludzi. On sie
> po prostu zywil ludzmi. Zacznij od zdjecia 1.

Fotka 1

Fotka 2

Fotka 3 UWAGA DRASTYCZNA !!!!

wielkie bydle

Noo... Ta ostatnia fotka masakryczna P

oo jaaaa ...niezly potworek !!!!

Niezły misiek.....

biedny mis

Hmmmm.........

ale nieświeć !!!

Cytat:
2006-02-09 21:24:13, saseta pisze:
biedny mis

osoba z fotki nr 3 raczej jest innego zdania

coz ludzie zabijaja zwierzeta od wiekow czy to dla pokarmu czy tez z czystej glupoty bop maja ladne futerka....

Sasetka sorry ale .......... niedzwiedz zagryzł człowieka a Ty, mówisz biedny miś? Życie takiej bestii z ktorej raczej nikt futerka nosił nie będzie jest dla Ciebie ważniejsze niz życie tego pożartego?

Dobrze ze skubaniec zostal zastrzelony...

Niedzwiedze powinny byc znakowane, a ich ruchy po terytorium powinny byc kontrolowane... Ten rzadki drapieznik jest zbyt niebezpieczny, w przypadku gdy na terytorium danego osobnika zaginelo by sporo osob trzeba doprowadzic do sledztwa i w przypadku takim jak ten po prostu czlowiek spelnil swoj obowiazek...

nie jest niczym dziwnym bo Grizzly, Lew Rownikowy, Tygrys Bengalski i Hiena Sumatrzanska szczegolnie lubuja sie w atakach i pozeraniu ludzi...

podsumowujac Cala akcje... podalbym temu czlowiekowi reke i poklepal po plecach ze slowami: Good Job na ustach...

czlowiek pelni kluczowa role w kontrolowaniu swiata natury jako gatunek dominujacy i wszelkie ataki na fakt polowan przez ludzi na zwierzeta... w najlepszym razie uwazam za NIEDOINFORMOWANIE...

gdyby ludzie nie zaczeli a czwartorzedzie polowac na zwierzeta i okrywac sie ich futrami - dzis Ci wszyscy ultraekolodzy byli by owlosieni jak szympanse...

gdyby ludzie nie zaczeli polowac na zwierzeta dla miesa to dzis statystyczny mezczyzna mialby 130cm wzrostu, wazyl 28kg i moglby uniesc w rekach 10kg i mialby ogon oraz 4 chwytne dlonie... krotko mowiac bylby do dzis podobny do gatunku Pan troglodytes - szympansa...

Nie bylo by aut... a na widok lamparta Australopitecus spierdzielal by pomiedzy drzewami... tak wlasnie Australopitecus, bo przejscie na wszystkozernosc zaowocowalo ewolucja w Homo habilis (czlowieka zrecznego)...

cala cywilizacja powstala dzieki miesozernosci... a nawet dzis mozna zobaczyc roznice pomiedzy podgatunkami Homo sapiens sapins np. plemie Massajmara (Masajowie) z okolic Kilimandzaro to plemie mysliwskie, zas przecietny Masaj wyroznia sie wzrostem ok 190-200cm, atletyczna budowa ciala i fantastyczna zrecznoscia... do dzis Kenia posiada wiele medali w lekkoatletyce... na drugim biegunie chce przedstawic narod chinski... do dzis ich dieta opiera sie na ryzu i innych produktach roslinnych... tyle ze statystyczny Chinczyk znad Jangcy ma 160cm wzrostu i cialo wysuszone na wior o sladowej muskulaturze...

gdybysmy teraz przestali polowac na zwierzeta i kontrolowac ich populacje... za 50 lat po ulicach opustoszalego Krakowa, Zakopanego, Olsztyna i Kielc walesaly by sie wilcze watahy w liczbach ponad 50 sztuk, polujace na wszystko co sie rusza i uprawiajace kanibalizm, wilk mialby 130cm w klebie, i wazylby 220kg... zanikajaca populacja ludzka zamknieta bylaby w fortecach. Zwierzeta roslinozerne (nawet ciezko to nazwac wyginieciem) zostaly by pozarte przez drapiezniki... nastepnie te z drapieznikow zyjace stadnie rozprawilyby sie sie z tymi wiekszymi ale zyjacymi pojedynczo...

Kto sie pisze na taka wizje przyszlosci??

Cytat:
2006-02-09 21:24:13, saseta pisze:
biedny mis

mis nie jest biedny... na pewno on nie...

ZEBY BYLO JASNE - JESTEM PRZECIWNIKIEM, RZEZI JAKA URZADZA SIE CO ROKU NA BIEGUNIE PODCZAS POLOWAN NA FOKI. JAK I ROWNIEZ METOD TRANSPORTU I UBOJU KONI... I INNYCH TEGO TYPU BESTIALSTW!!!

ALE JESTEM TEZ SYNEM MYSLIWEGO I WIEM JAK TO WYGLADA OD KUCHNI... I NIKT NIE ZMUSI MNIE DO TEGO BYM MIAL JAKIEKOLWIEK POCZUCIE WINY JEDZAC SCHABOWEGO, UBIERAJAC SKORZANA KURTKE, REKAWICE ZE SKORY JELENIEJ CZY CZAPKE Z LISA... A PATRZAC NA PEK LISICH SKOR, KTORE WKROTCE ZAMIENIA SIE WE WSPANIALA KURTKE DLA MOJEJ MATKI NIE WIDZE TUZINA BIEDNYCH BOGU DUCHA WINNYCH ZWIERZATEK... WIDZE SKORY 12 SZKODNIKOW, KTORE ROZRODZONE W NADMIARZE ZAGRAZAJA EKOSYSTEMOWI Z UWAGI NA MASOWE RZEZIE JAKIE URZADZAJA WSROD GRYZONI, NOROWCOW I ZAJECY...

moze ktos to przemysli... moze zakonczy sie to awantura... ja swoje powiedzialem... Howght!!!

O w dziuple.
Ales sie rozpisal.

Dobrze gada - dac mu wodki.

A ze mis biedny - po protu natknal sie na dobrego mysliwego.

Prawo natury

mis i tak jest biedny !!!! nie mosiales sie az tak rozpisywac...

duze bydle i koniec

Cytat:
2006-02-10 09:58:13, saseta pisze:

Dzieki niemu posty puchna

Cytat:
2006-02-10 09:58:13, saseta pisze:

po prostu moj wychowany w poszanowaniu dla zwierzat umysl nie jest w stanie zaakceptowac tej idei...

Ech, szkoda słów....

Ładne bydle ... i wielkie ... a co do reszty, to zgadzam się z Quattrusem

a ja standardowo się z Q nie zgodze człowiek coraz bardziej wydziera tereny zwierzetom i sam się pcha w ich paszcze włażąc na ich tereny bo jakoś nie słyszałem aby, któreś z wymienionych zwierząt zaatakowało człowieka w mieście

oczywiście popieram rozwój ludzkości i nie potrafiłbym zyć bez wielu rzeczy, które dzięki temu rozwojowi posiadamy ale nie jesteśmy sami na Ziemii