Ludzie to mają pomysły :D

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nie wiem czy było bo artykuł z przed 10 dni ale co tam

ludzie poprostu maja pomysły i tyle

Cytat:
Odmrażał auto suszarką
20.01.2006 17:38
Mieszkaniec Suwałk (Podlaskie), chcą uruchomić dzisiaj samochód używając suszarki elektrycznej, podpalił dwa auta - swojego mercedesa i stojącego obok volkswagena.

Mężczyzna w centrum Suwałk nie mógł uruchomić swojego kilkunastoletniego mercedesa. Postanowił więc użyć do tego elektrycznej suszarki. W czasie suszenia doszło do zapalenia się miski olejowej.

Jak poinformowała straż pożarna, mercedes spłonął doszczętnie. Od palącego się auta zajął się ogniem stojący obok vw golf, którego udało się ugasić.

W innym miejscu miasta kierowca tira, by uruchomić pojazd i podwyższyć temperaturę silnika rozpalił pod tirem ognisko. Wezwana na miejsce straż pożarna jedynie dogasiła je, bo tir odjechał.

Strażacy oraz policja apelują do kierowców, by kierowali się wyobraźnią, kiedy chcą uruchomić auto, które odmawia posłuszeństwa w tak trudnych warunkach pogodowych.

(PAP)

zródło

Cytat:
W innym miejscu miasta kierowca tira, by uruchomić pojazd i podwyższyć temperaturę silnika rozpalił pod tirem ognisko. Wezwana na miejsce straż pożarna jedynie dogasiła je, bo tir odjechał.

Temu się jednak udało skoro odjechał

hehe czytałem to jakiś czas temu ja były te mrozy to w firmie podobnie rozgrzewali z ogniksami (to pisał SPEED )

akurat z tymi Tirami to normalne...

jak pracowalem jeszcze w MPO i szedlem rano kolo zajezdni to potrafilo sie pod polowa autobusow tak "swiecic"

Stare sposoby na odpalenie. heheheh

ja idąc z postępem niekiedy do odpalenia diesla używam palnika na propan butan,takiego podwójnego do papy termozgrzewalnej, 10 min i silnik cieplutki

i od razu mozesz mu dawac w palnik

Tia, jak tylko ruszy układ hydrauliki, pneumatyka, oraz rozgrzeje się tylni most< oraz radio >

nie ma to jak dwusowik na mrozy ... odpali zawsze o ile aqmulator sprawny