MotoNews.pl

Sony CDX-S2250S problem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kupieł sobie radio takie jak w temacie nowe za 500zł ,zamontowałem w samochodzie(seat ibiza 1.3 1994r.)podłączyłem wszystko i gdy wkładam kable do radia od zasilania,to radio zaczyna jakby przewijać coś ale po chwili się to konczy(wszytsko bez zaplonu) nastepnie jak pisze w instrukcji trzeba zresetowac radio wiec resetuje znowu cos przewija ,zakladam panel wlaczam "source" powinnno sie wlaczyc ale nie idze nci si nie dzieje ,wlaczam zaplon tak samo...co zrobic?
w instrukcji sa 3warianty podlaczenia zasilania(laczy sie czerwony z czerwonym,zolty z czerwonym itp)probowalem 3 wariantow i tylko na jedym cos dziala jak napisałem na reszczei nic sie nie dzieje.Co moge zrobic?

Cytat:
2006-02-06 22:09:18, Miecho pisze:
Kupieł sobie radio takie jak w temacie nowe za 500zł ,zamontowałem w samochodzie(seat ibiza 1.3 1994r.)podłączyłem wszystko i gdy wkładam kable do radia od zasilania,to radio zaczyna jakby przewijać coś ale po chwili się to konczy(wszytsko bez zaplonu) nastepnie jak pisze w instrukcji trzeba zresetowac radio wiec resetuje znowu cos przewija ,zakladam panel wlaczam "source" powinnno sie wlaczyc ale nie idze nci si nie dzieje ,wlaczam zaplon tak samo...co zrobic? w instrukcji sa 3warianty podlaczenia zasilania(laczy sie czerwony z czerwonym,zolty z czerwonym itp)probowalem 3 wariantow i tylko na jedym cos dziala jak napisałem na reszczei nic sie nie dzieje.Co moge zrobic?

Znajdz kable "b+" i "memory" prawdopodobnie czerwony i zółty, połacz je ze soba i podepnij pod + nastepnie znajdz "Ground" czarny i podepnij pod - I powinno wsio banglac jak nalezy

możesz jaśniej ? ja jestem leszcz w tych sprawach
gdzie jest ten minus i plus? czarny kabel jest juz umocowany

[ wiadomość edytowana przez: Miecho dnia 2006-02-06 22:41:34 ]

hmmm... plus w samochodzie czy w radiu?

niestety niewiem co i jak dalej moze ktos wie ?

musisz tak jak wezyr pisał

w radiu znalesc kable z napisami

"+" lub opcjonalnie "power" i kabel z napisem "memory" te dwa połaczyc razem i podpiac pod stały plus czyli kabel z pradem w samochodzie (+ ma zazwyczej kolor czerwony a memory zółty lub pomarańczowy)
nastepnie znalesc kabel "-" lub "ground" (nazwa opcjonalna, kolor zazwyczaj czarny) i podłaczyc go do kabla masowego w samochodzie i musi grac jak nie gra to oddaj i złom;]