Nietypowy problem - moze ktos pomoze?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam jestem uzytkownikiem Oriona 1,6i '1990 z tak zwanym mechanicznym wtryskiem.. Ostatnio wystepuje u mnie dosc dziwny problem.. W trakcie nagrzewania sie silnika - gasnie. czasem słysze w kabinie jakby tykający przekaznik. Zimny silnik pracuje ok, w połowie temtperatury szaczyna gasnąć, gdy jest juz ciepły dalej jest wszystko ok... Wywaliłem pokruszony katalizator, swiece. przewody w porządku... Robilem chemiczny test czy nie padła uszczelka pod głowicą.... Pomocy... Gdzie szukac przyczyny?
Pozdrawiam
Xesman

Jeśli gaśnie w trakcie nagrzewnia to może być tylko kłopot z zasilaniem w paliwo (za dużo lub za mało). Nie znam tego typu wtrysku ale coś co zależy od temperatury silnika i steruje ilością wtryskiwanego paliwa może szwankować. Zrób analizę spalin. Bez katalizatora pokaże bez problemów czy masz zbyt bogatą czy ubogą mieszankę w chorym przedziale temperatury.

u mnie jak tak cykaly przekazniki i gasl to sie zaraz sypnela skrzyneczka bezpiecznikow, ale to nie musi byc to, ja mam gaznikowca, wiec moze byc zupełnie co innego