MotoNews.pl

Replika forda gt-40 z wieliczki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

taka ciekawostka

nie wiem co w środku siedzi ale wyglada sympatycznie. Jak sie dowiem co jest w środku to napisze.
pzdr

ale drzwi sie juz otwieraja klasycznie,nie tak jak w oryginale...

tak, przednie swiatła ma z malucha, tylnie od ciezarówki takie jak miał vievior w picku.

wyczuwam sarkazm czy dawno sie nie widzielismy i nie pamietam jak brzmi powaga w twojej wersji konik?

Mimo odstępstw od orginału, całkiem fajnie sie prezentuje

Fajne gdyby tak nie dawac tego Gt40.
Bo to lekka obraza dla tego auta..
Ten tył zwłaszcza jakis taki niemrawy ..

Prawda, ale lepsze to niż karykatura Ferrari zrobiona z Pontiaca Ferro.

przepraszam bardzo ale czepiacie sie,to nie jest auto zrobione z jakiegoś gotowego kitu tylko koleś to robił od podstaw,nadwozie bylo wyspawane z tysięcy drucikow a następnie pkryte żywicą,tak samo podwozie sam robił,a silnik jest 5cio cylindrowy od audi.ja gościa szanuje za pomysł i wytrwałość

mnie sie tam zajebiscie podoba

Szacunek dla twórcy.

to jeszcze jedna..

biore : A tak serio ciekawe ile soboe wycenil to autko

Dla mnie jest baba!! Nie ejeden by zbił jakby miał cos takiego zrobic od podstaw, a Wy marudzicie ze naklejka nie tak, ze drzwi krzywe
Trzeba miec wyobraznie zeby zrobic takie "cos", szacunek dla tworcy!!!

fajowe to cos!!!!!....... buda wygląda jak od FORDA TAUNUSA 2d

calkiem niezla konstrukcja

znam tworce tego auta, to mlody czlowiek mistrz improwizacji i migomatu naprawde mistrzu widac zreszta efekty, kilka lat temu zrobil replike 131 rally abarth moim zdaniem udana replike, co najciekawsze i najdobitniej swiadczace o klasie tworcy to fakt ze auto jest zrobione na podstawie kilku zdjec z gazety i kilku wymiarow...
tak doman, dach i kilka innych kawalkow jest od taunusa a o ile pamietam silnik to r5 od audi

[ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2006-02-07 21:32:37 ]

nie no należy sie dla konstruktora szcuneczek wielki pikna robota może nie wierna kopia ale i tak super ciekawe ile se ceni za to cacko bo jas bym nie sprzedał tego biorąc pod uwage czas i nakład pracy w to włożnony

i szyba przednia mi przypomina moja granade wiec wnioskuje ze szybka z podszybiem tez taunus

Tysiace drucikow pokryte zywica ?? To on nie wie ze sie robi forme w ktorej sie robi elementy z laminatu ?? Dziwna technika zaiste... A cale autko - mi sie nie podoba...wyglada jakby do srodka taunusa dospawac przod i tyl....ale to tylko moja opinia.

skoro zrobil jak zrobil to naczy ze tak mu chyba bylo latwiej prawda? A chyba robienie form do wszystkiego i dopiero wykonywanie w nich poszyc byloby duzo bardziej pracochlonne!! przecie musialby robic dla kazdego elementu osobna forme! widze ze cos za duzo tu krytykow! Mi sie samochod bardzo podoba!! wielki szcunek dla tworcy bo szczegolnie przod wzbudza wielki podziw...juz widze jak ludziska sie na to gapia!!

szyba i słupki "a" i część dachu to nie peloponez?