Jaki klej do zderzaka ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w tytule. jakim klejem najlepiej przykleic pianke do zderzaka ??

Cytat:
2006-02-07 19:43:10, Adus20 pisze:
Jak w tytule. jakim klejem najlepiej przykleic pianke do zderzaka ??

W jakiej formie masz tą piankę, bo nie bardzo rozumie, chyba że oryginalną wyrwałeś ? A przykleić to można pianką montażową / albo wogule wypełnić zderzak pianą od nowa.

polecam żywice.
istatnio sklejałem zdeżak po pęknieciu. trzyma bardzo mocno

Witam mam ten sam problem tzn u mnie jest tak ze pianka ze zderzaka jest wywana w miejscu mocowania jej do scianki przedniej tzn w dwoch miejscach chcialem ja poklejc ale niczym sie nie dalo wiec mam zderzak z dwoch czesciach poszycei i pianka jesli macie jakies pomysly na sklejenie tego to takze z checia wyslucham. Plastikarz chcial za to 50 zl. Pzdr

Małe info jeszcze odnośnie żywicy.

Żywice kupuje się w sklepie samochodowym, jest to w takim samym pojemniku jak szpachlówka. w komplecie dostajecie utwardzacz oraz włókno.
Żywice mieszacie z utwardzaczem no i smarujecie (najlepiej pędzelkiem, nakładacie włókno i znów smarujecie i tak kilka warstw. Najlepiej ściągnąc zdeżak, tak aby módc po prostu zalac pęknięcie żywicą żeby zrobiła sie warstwa. Tylko nie przesadzać z utwardzaczem bo wam za szybko stwardnieje.

Robilem to w mondeo mk II - osobno skorupa osobno belka z pianka - wszystko polaczylem pianka do montarzu okien itp - trzymalo dobrze.

Potwierdzam.Wypełniałem przedni zderzak taką pianką
i wyszło znakomicie.Wywaliłem resztki starej (chociaż potem doszedłem do wniosku że mogła zostać) i pianą z tuby frrrruuu
Nadmiar odcinasz ostrym narzędziem i po robocie.Jak oryginał.Koszt 16 pln + napój