Uszczelka przedniej szyby...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
...czy dwie boczne uszczelki szyby przedniej można wymienić bez demontażu szyby

z tego co się orientuję to w MKVII nie ma uszczelki (szyba przyklejana), tylko taka pseudo uszczelka , można powiedzieć upiększająca. I jest ona w całości, czyli boki i góra połączone ze sobą na stałe
Nowa w ASO około 120zł

Ja u siebie wymieniałem

Bez demontarzu się nie da. Do mk5 szyba + uszczelka + wstawienie = 380 PLN szyba jest klejona więc co by wyjąć uszczelkę trzeba wyciąć szybę. Uszczelka 80 PLN plus montaż ze 100

ale to do MKVII a nie V

Mss... no mi właśnie chodzi o tą pseudo uszczelkę...da się ją zmienić bez wyjmowania szyby

Cytat:
2004-02-26 09:42:43, tjmdm pisze:
Mss... no mi właśnie chodzi o tą pseudo uszczelkę...da się ją zmienić bez wyjmowania szyby

Mi sie udało. Tylko jak stara wyjmowałem to ją zniszczyłem
A wyjmowałem dlatego , żeby uszczelnić silikonem bo ciekło mi przez szybę

No u mnie nic takiego się nie dzieję...denerwuje mnie tylko prawa strona tej uszczelki bo w dwóch miejscach jest jakaś taka powiginana... i pomyślałem co by ją wymienić by było piknie

To wymieniaj. Tylko nowa trochę drogo kosztuje. Około 120zł

Mam mały problem. Prawdopodobnie (ale nie jestem pewien) spowodowany montowaniem lusterka wewnętrznego. Otóż zaczęła mi odchodzić szyba wraz z uszczelką od narożnika szyby po stronie kierowcy. Odchodzi jeśli szybę się delikatnie wypchnie. Woda przezto nie cieknie. Zastanawiam się, czy warto samemu to kleić (jeśli tak to czym najlepiej?), czy lepiej pojechać do jakies fachowaca od szyb???

Jeśli woda nie cieknie to spróbuj sam uszczelnić...w zakładzie naprawczym pewnie będą chcieli wyciągać całą szybe i na nowo ją kleić a to pewnie troszkę kosztuje

tjmdm - wyciagajac kiedys ta uszczelke o ktorej piszesz pekla mi szyba - ona jest wklejona (uszczelka) i musisz ja oderwac - mi pekla szyba

Czym najlepiej ją podkleić?