Po włamie !!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
zwracam się z goraca prosba o pomoc po włamaniu do besti. nie moge uruchomioć auta świeci sie kontrolka uciekajacego złodzieja (auto wersja holenderska) posiadam instrukcje ale w jezyku niderlandzkim. zapisane tam czynnośc odblokowania tego ustrojstwa próbowałem wykonywać intuicyjnie , oraz kontaktowałem się z serwisem opla. wykonanie czynności podanych przez serwis równiez nic niedało. jesli znalazłby sie ktoś chetny do pomocy lub dysponuje tłumaczeniem prosiłbym o kontakt na priva.

hejka a jak ci sie włamali??wywalili szyba??a ja myslałem ze omka jest nie do wejscia chyba ze przez wybite okno hehe,to ja tez musze uwazac na bestje,pozdrawiam

Witam popatrzna schemat ,jeżeli masz użądzenie alarmu to po wybiciu szyby jest załączone i nie uruchomisz pojazdu chyba że zmostkujesz oporem 10-20om

sprawa nieaktualna uruchomiłem bestie w trybie awaeyjnym i po pełnej obsłudze kompem jest ok
dzieki za zainteresowanie , włam był normalnie drzwiami bez wybujani szyb nic nie zostało uszkodzone próbowali rozpracować komputer ale był tak zaprogramowany że jedna niewłaściwa próba spowodowała całkowita blokade besti i tylko postepujac zgodnie z instrukcja można ja uruchomić awaryjnie i szybko udać sie do ASO na pełna obsługę kompa i zdjecie blokad.