Czerwona kontrolka po zegarem temperatury silnika-od czego??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem bo nie posiadam zadnej książki z opisem co i jak w moim Fiaciku niedawno mi się zaczeła mrugac czerwona kontrolka umieszczona pod zegraem gdzie znajduje sie wskaznik temp. silnika, gdy dolałem oleju przestała mrugać ale nie odrazu .
Od czego ona jest??
Prosze o rady lub jakies linki ze stronkami gdzie mozna sciągnąć jakies opisy tegoz własnie auta.
Ma juz 25 lat i jezdzi na gazie i z gazem tez mam problemy bo mi sam gasnie nawet gdy obroty podkrece na lince to i tak one powoli opadaja i wkoncu sam gasnie silnik??
Nie wiem co jest ??

napisz jakie masz zegary. z obrotomierzem czy bez? z polkolistymi tarczami czy kwadratowe? z zegarkiem czy bez? Kontrolki masz po trzy w kazdej "przegrodce" zegarow czy po cztery tylko pod predkosciomierzem i obrotomierzem?

tarcze mam kwadratowe , bez obrotomierza ,z zegarkiem, po 3 kontrolki w jednej przegrodzie , obrotomierz mam osobno

[ wiadomość edytowana przez: TommyDriv3r dnia 2005-11-30 22:53:27 ]

[ wiadomość edytowana przez: TommyDriv3r dnia 2005-11-30 23:31:01 ]

A może jakieś fotki skoro kolega się tak rozpisal? Witamy, witamy

fotki dodam za niedługo bo musze je najpierw zrobic, podoba mi sie twoje auto , z czego masz do niego zderzaki i czy masz jakies inne wieksze fotki??

o ile pamietam to w pierwszej przegrodce sa kontrolki swiatel, kierunkowskazow i dlucgich, w drugiej awaryjnych, ogrzewania tylnej szyby i ladowania, w trzeciej cisnienia oleju, recznego i jedna wolna. Moglem sie pomylic, bo nie chce mi sie po nocy instrukcji szukac. A pod wskaznikiem poziomu paliwa czerwona nieopisana kropka to kontrolka rezerwy

no ja w tej przegrudce trzeciej mam wskaznik paliwa i wskaznik temp. silnika i są 3 kontrolki czerwone od prawej jest ta własnie nie opisana pusta która mi sie migała nastepnie jest od recznego i dalej jest kontrolka z podpisem PRESS lub GEN nie pamietam musiałbym zajrzec do auta>>>>>jakbys miał jutro czas to zajrzyj do instrukcji, a z którego roku jest twój fiacik?

[ wiadomość edytowana przez: TommyDriv3r dnia 2005-11-30 23:47:37 ]

dziwna sprawa, bo ta trzecia kontrolka zawsze byla pusta tzn nawet zarowki z tylu nie bylo. Tzn amerykanska wersja miala tam kontrolke "fasten belts" ale na europe zawsze bylo tam puste miejsce. Mam dwa faciki, jeden z 80 drugi z 84, znajomy ma z 76, pozatym mam instrukcje obslugi do kazdej z wersji (rocznikowo)

Zrób fotkę i wszystko będzie jasne

Cytat:
Ma juz 25 lat i jezdzi na gazie i z gazem tez mam problemy bo mi sam gasnie nawet gdy obroty podkrece na lince to i tak one powoli opadaja i wkoncu sam gasnie silnik?? Nie wiem co jest ??

No wlasnie. Tez mam ten problem i nie moge dojsc co sie dzieje. Auto
traci obroty na luzie az w koncu gasnie.Wszystko jedno czy na benzynie (bezolowiowej ) czy na gazie.
Wymienilem przeplywomierz, aparat zaplonowy, cewke (z modulem) i caly czas to samo (tak jak u Ciebie). Moze Panowie cos poradza???

bolger a czy ty masz jakies swoje fotki wieksze bo chciałbym obejrzec jak ty masz zrobionego Fiaciora wizualnie

[ wiadomość edytowana przez: Tommy_Driv3r dnia 2005-12-01 14:41:55 ]

Fotki ci podeślę na maila, a tak wogóle to już nie mam tego auta.
Teraz jest szara

aha a jakie teraz masz auto??

Jak to jakie ? Co to za pytanie ? 131 oczywiście

witam serdecznie .... ja osobiscie tez czekam na fotki owej mirafiorki w klubie. tylko jak mozesz to napisz jaki masz tam silnik skoro w opisie masz 1500??? pozdrawiam

silnik jest ze zwykłego fiata nie jest tam oryginalny:/

ta kontrolka jest od oleju silnika dzieki za pomoc