Pomocy szum z okolic miski ole...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Koledzy co może w przedniej części miski olejowej dziwnie metalicznie chrobotać po nagrzaniu się silnika to chrobotanie jest jak by nieproporcionalne do obrotów silnika wolniejsze myślałem może że to łańcuch rozrządu ale w misce,ktoś mi podpowiedział że to może być napęd pompy olejowej też jest podobno napędzana łańcuchem tylko niewiem jakim rozrządu czy jakimś dodatkowym, jak ktoś już przytym coś grzebał to niech pisze i jeszcze jedno co trzeba odkręcić żeby zdjąć miskę olejową to jest e-36320i pozdrawiam.

może pompa olejowa pada? jak zdiadnozujesz i okaże się że tak to zapraszam do mnie mam od 2.5 24v. A co do drugiego pytania czyli co odkręcić żeby zdjąć miskę to najlepiej odkręcić silnik z poduch i unieść go trochę do góry lub odkręcić przednie zawieszenie.pierwszy sposób jest lepszy i mniej pracochłonny.

cóż .... mogę się tylko przyłoczyć bo mam też E36 2.0 i u mnie jest dokładnie taki sam defekt .... no i oczywiście podejżewam to samo .... pompa oleju .... jak się zrobi cieplej to zacznę się przy tym bawić ... na razie mi się nie chce ...
pozdrawiam ...

a może masz wytarte ślizgacze łańcucha rozrządu?