MotoNews.pl

Głowica 126p 6v TriOHC - patent furiata :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak widac wymaga jeszcze paru poprawek ale generalnie idea jest widoczna przewidywany przyrost mocy o ok 55-70%

[ wiadomość edytowana przez: 3zeR_MDS dnia 2006-02-04 22:31:13 ]

ile wykonanie takiej głowicy u Ciebie kosztuje??

ja tam nie wiem...krauzera pytaj...on ma formy z Abartha

Rózne wydumki już widziałem, ale ta to mnie do gruntu zbiła;] Zastanawia mnie komu się tak chciało rzeźbić, nie wspomne juz o kwesti miejsca na spręzyny zeworowe i naped takiego ustrojstwa;/

Dużo wypiłeś

Gniazda widzę są chyba z brązu ( bo przecie to nie korozja tuning).

Dobre VT

okej właśnie rozmawiałem z krauzerem i powiedział 250zł , skosultowałem się z Łukaszem i sie zgodził na tą przeróbke.A nie wiesz czy to jest odlewana głowica i obrabiana czy tylko gniazdo?

[ wiadomość edytowana przez: mateuszc dnia 2006-02-04 22:41:35 ]

dorzucam jeszcze fote dodatkowego kanalu dolotowego z garbem kierunkujacym przelot mieszanki do komory spalania...

[ wiadomość edytowana przez: 3zeR_MDS dnia 2006-02-04 22:42:42 ]

a zrobicie tak 16v do DOHC?? i pasowałoby po dwa takie garby kierunkujące z nagaru żeby lepiej się mieszanka kierunkowała

dobre...

barakuda: mysle ze da rade tylko musimy obnizyc temperature u krauzera w piwnicy bo mech cos ostatnio nie chce rosnac...

hmmm bardzo ciekawy ten garb szczerze zawsze ssący robiliśmy na rysy a tu takei coś.

Wolałbym jednak zdjęcie wierzchu głowicy oraz układu napędu zaworów;]

Super przeróbka
nie mam pytan, i to tak tanio bo pewnie drugi wałek rozrzadu musi byc albo podwojna dzwignia zaworow )
chyba zamowie cos takiego

MECH a co to za stop?? to coś na bazie molibdenu i chromu?? i na jakiej zasadzie to łączy się z aluminum??

Cytat:
2006-02-04 22:50:38, barakuda pisze:
MECH a co to za stop?? to coś na bazie molibdenu i chromu?? i na jakiej zasadzie to łączy się z aluminum??

barakuda to TY nie wiesz??
przeciez to jest stop uzywany w obr'ze do produkcji panewek samoodnawiających się w A-grupowych kaszlach...

w związku z pytaniami: głowica przeznaczona jest pod 4 gardzielowy Soldex SOHE34OP , który możemy ewentualnie sprowadzic na zamowienie.

[ wiadomość edytowana przez: 3zeR_MDS dnia 2006-02-04 23:02:18 ]

nie wiem co palicie ae chetnie bym sprobował

Cytat:
2006-02-04 23:01:37, Poramancza pisze:

to jest naturalne zatrucie sie spalinami podczas ogrzewania garażu maluchem

Cytat:
2006-02-04 23:01:37, Poramancza pisze:

pomarańcza...na tej głowicy to jedyne co możemy palić to tylko laka...
jak Ci się silnik wkręca do 12,5 tyś to choćbyś miał i opony od traktora to na starcie pół bieżnika zostawiasz na asfalcie :]

a jak jest to napedzane ?:> załozył ktos juz taka głowice ?... jezeli tak to moze pochwali sie zdjeciami....

Cytat:
2006-02-04 23:03:46, wrc126p pisze:
a jak jest to napedzane ?:> załozył ktos juz taka głowice ?... jezeli tak to moze pochwali sie zdjeciami....

z tego co krauzer mówił (wykonawca tej głowicy)to jutro odpalają tylko boją sie że pełny bak lotniczej benzyny nie starczy na odpalenie