MotoNews.pl
9 Pomocy (135924/0) - NT

Pomocy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
w dniu dzisiejszym wkręciłem swoje espero na 7000 obrotów na gazie po czym po spadnięciu obrotów do 950 przełączyłem na benzynę i powtórzyłem opcję. Następnie po spadnięciu obrotów do 950 przełączyłem go na funkcję gaz i po wprowadzeniu go na 2500obr/min nastąpił wybuch, po którym pojawił się dym w kabinie a ja zgasiłem auto. dodam, że w instalacji lpg nie posiadam lampki antystrzałowej. Po odpaleniu auta nie wykazuje on jakiej kolwiek chęci wkręcenia się w obroty oraz żadnej mocy, a także klekocze.
Nie mam zielonego pojęcia co mogło sta się z moim cudnym autkiem i proszę was o POMOC. Wszelkie próby przeprowadzałem na luzie POMÓŻCIE, ponieważ nie mam czym zarabiac na życie.
Z wyrazami szacunku Sławonir Stępniak

Cytat:
2006-02-18 21:49:08, skinolek pisze:
..."w dniu dzisiejszym wkręciłem swoje espero na 7000 obrotów...."

Minąłeś się z powołaniem facet ...niestety pomyliłeś Formuły ( to nie tylko nie jest F1 ale nwet nie F3 !) ... skąd takie bezsensowne pomysły czerpiesz ??...sory ale sam sobie jesteś winien i nie mogłem sie powstrzymać coby tego nie skomentować

A teraz inaczej:
1. auto chodzi kulawo na benzynie i na gazie ??
2. sprawdziłeś pod maską ...szczególnie cały dolot powietrza ...czy coś nie pękło, czegoś nie wyrwało itp itd...??
3. pojawił się dym...jakiego rodzaju i zapachu ?

Cytat:
w dniu dzisiejszym wkręciłem swoje espero na 7000 obrotów na gazie po czym po spadnięciu obrotów do 950 przełączyłem na benzynę i powtórzyłem opcję. Następnie po spadnięciu obrotów do 950 przełączyłem go na funkcję gaz i po wprowadzeniu go na 2500obr/min nastąpił wybuch, po którym pojawił się dym w kabinie a ja zgasiłem auto. dodam, że w instalacji lpg nie posiadam lampki antystrzałowej. Po odpaleniu auta nie wykazuje on jakiej kolwiek chęci wkręcenia się w obroty oraz żadnej mocy, a także klekocze. Nie mam zielonego pojęcia co mogło sta się z moim cudnym autkiem i proszę was o POMOC. Wszelkie próby przeprowadzałem na luzie POMÓŻCIE, ponieważ nie mam czym zarabiac na życie. Z wyrazami szacunku Sławonir Stępniak

Tak sie zastanawiam co Tobą kierowało, co chciałeś sprawdzić udowodnić Zwłaszcza, że mówisz że zarabiasz tym samochodem. Straciłeś dochód przez własną głupote.
A tak na serio to możemy sobie tylko gdybać co sie stało, a mogło sie stać w zasadzie wszystko, od rozwalonego kolektora, po zniszczoną głowicę. Dym nie wróży nic dobrego. Bez porządnego mechanika sie nie obejdziesz.

Aaa, i zmien temat z "pomocy" na taki który mówi chociaż o jaką pomoc chodzi.

-----------------
czasem tu zaglądam

Cytat:
po wprowadzeniu go na 2500obr/min nastąpił wybuch, po którym pojawił się dym w kabinie a ja zgasiłem auto

Cytat:
w dniu dzisiejszym wkręciłem swoje espero na 7000 obrotów na gazie po czym po spadnięciu obrotów do 950 przełączyłem na benzynę i powtórzyłem opcję. Następnie po spadnięciu obrotów do 950 przełączyłem go na funkcję gaz i po wprowadzeniu go na 2500obr/min nastąpił wybuch, po którym pojawił się dym w kabinie a ja zgasiłem auto. dodam, że w instalacji lpg nie posiadam lampki antystrzałowej. Po odpaleniu auta nie wykazuje on jakiej kolwiek chęci wkręcenia się w obroty oraz żadnej mocy, a także klekocze.

co za gosc scigales sie czy co?? kto kreci do takich obrotow i to dwa razy pod rzad?? nie da sie zdiagnozowac zdalnie..sprawdz czy masz plyn chlodniczy najpierw potem sprawdz poziom oleju..a potem obejrzyj caly dolot i wszystkie polaczenia gumowe..ale na moje oko to remont generalny silnika bedzie

było go wkrecić na 9 tys obr, przy 7-dmiu mogą dziać sie takie dziwne rzeczy

Cytat:
w dniu dzisiejszym wkręciłem swoje espero na 7000 obrotów na gazie po czym po spadnięciu obrotów do 950 przełączyłem na benzynę i powtórzyłem opcję.

Czy Twoje espero jest pionowego startu i lądowania, a to jest sekwencja startowa?

Ja strzelam, że wypieprzyło Ci jedną święcę z gniazda.

Po pierwszę, zobacz pod maskę...

[ wiadomość edytowana przez: Michal-500 dnia 2006-02-19 00:06:49 ]