| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
urg (M) nie ma jeno frotka ostała | 2003-03-03 10:25:33 ale naprawa trwała 3 minuty ( w tym dwie na wygrzebanie sie z auta i otwarcie maski :) )
1.podjechałem na parking po jakichś 200km 2.wyłączyłem silnik i poszedłem coś przekąsić 3. po ok.15min wsiadłem do bestii 4. jak w temacie 5. stres 6. niekontrolowany wybuch agresji 7. @#!!!!":#!&!!!! 8. podniosłem maskę 9. zauważyłem że gumowy pierścień załozony między puszka od filtra powietrza a kolektorem jest przekręcony i widzę środek rury 10. przekręciłem pierscień tak zeby zakrywał połączenie 11. odpaliłem 12. rozkoszowałem się dźwiękami C20NE przy 5500rpm/190km/h pointa: nie wszystko jest w takich czarnych barwach jak nam sie zdaje :) a juz miałem wizję kolektora w strzępach, albo silnika krokowego pzdr oby tylko takie "awarie" zdarzały sie bestiom |
robert_kraków vectra b KRAKÓW | 2003-03-03 21:20:25 koniecznie wymień przewody wysokiego napięcia - zobaczysz że to i tylko to jest rozwiązaniem Twojego problemu |
darq LOB MEMBER SENATOR C30SE Warszawa | 2003-04-06 04:19:21 No to widze, że jestem kolejną osobą, która przeszła przez coś takiego Ztrzymałem się na stacji benz. coś zjeść, wsiadam do auta, odpalam, próbuję ruszyć.. ciąg dalszy znacie. Rozerwało mi tę gumową rurę łączącą filtr/przepływomierz z kolektorem. Pomogła szpulka czarnej taśmy izolacyjnej. Po powrocie do domq zdjąłem tę rurę, zabrałem ze sobą, umyłem, odtłuściłem i skleiłem cyjanopanem + klej na gorąco (z pistoletu). Później jeszcze dokładnie uszczelniłem silikonem połączenie przepływomierza z tym aluminiowym pierścieniem (z gumą) w którym siedzi klapka zabezpieczająca przepływomierz (dostawało się tamtędy "lewe" powietrze powodujące zubożenie mieszanki i strzały). na gaz można kląć... ale złość szybko przechodzi przy każdym tankowaniu |
urg (M) nie ma jeno frotka ostała | 2003-04-07 12:47:26 darq , przykro mi to mówić ale gumowa opaska zabezpiecza ci kolektor przed rozerwaniem na skutek wystrzałów gazu. jez\żeli teraz zabetonowałeś połączenie na amen to módl sie żeby nie rozerwało ci kolektora |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2003-04-07 13:17:33 Darq no teraz to zes omeske zgazowal na amen! Jak walnie to szczatki kolektora rozerwa Ci maske o innych rzeczach nie wspomne................. |
darq LOB MEMBER SENATOR C30SE Warszawa | 2003-04-08 08:16:13 heh, no to mnie źle zrozumieliście |
urg (M) nie ma jeno frotka ostała | 2003-04-08 08:33:24 no to ok |