Co wy na to ...?? Głośniki z tyłu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!!
Co myślicie o tych głośniczkach. Warte są swojej ceny czy może wybrać coś innego , np. Boschmann'a???

Może macie jakieś konkretne typy???

[ wiadomość edytowana przez: norx dnia 2006-01-30 21:47:05 ]

[ wiadomość edytowana przez: Shaq27 dnia 2006-02-01 09:14:58 ]

Bez odsłuchania ciężko coś powiedzieć, ja byw wolał te co podajesz niż Boschmany. Sam kupiłem Soniacze 6x9 dwudrożne, które nawet w katalogu mają to samo pasmo przenoszenia co trójdrożne, więc może coś wtym jest. Ja na swoje nie narzekam. A cena atrakcyjna.

szczcerze? bez wzmacniacza bedą pierdzieć jak megafony na stacjach pkp!!! ze wzmacniiaaczem bedą ładnie grały w koncu to alpine=jbl nie bylee co

Cytat:
2006-01-30 21:33:56, norx pisze:
Co myślicie

Myślę że można sensownie tytuować wątki a nie "co Wy na to", albo "pomocy" ja na przykład proponowałbym tytuł

"Chcę kupić jajka na tył i nie wiem jakie"

broń cie Panie Boże od boszmanów to tak jakbyś kupował radio pionieeer albo kanwod a poza tym nie słyszałem jeszcze dobrych boszmanów

No ja wstawilem Pioneera 17 160W z tylu w boczki w kombi i 13 130W z przodu w drzwi, ale bez wzmacniacza pierdza,teraz musze sie w jakis wzmacniacz zaopatrzyc.Blaupunkt Alicante 4*45 ich nie ciagnie porzadnie.Ale wolalem kupic takie wlasnie glosniki niz jakies buszmeny niby 2 razy mocniejsze a 2 razy tansze.

Witam popieram fanatyków Pioneera :> faktycznie dobrze mówicie że będa pierdzieć no chyba że bass będzie ustawiony na -6 :] ale coś takiego nie ma sensu :/ ja zalecał bym wzmacniacze z wbudowanymi filtrami a zwłaszcza z filtrem gónrnoprzepustowym bo na nim najbardziej nam zależy jeśli posiadamy takie głośniki :> Ja osobiście posiadam w drzwiach głosniki pionka 10" i w tylnej półce elispy też poinka trójdrożne.Wszystko to podpięte pod radio ale mam wbudowany filtr i jest on ustawiony na 150 hz i powiem wam że na skali od 0 do 70 to zaczynają pierdzieć na 50. A jak wyłącze filterek to fakt faktem bass jest głebszy ale więcej niz 25 to nie wykręce.

TomaszEFI ale czy wyjsciem z sytuacji jest ucinanie pasma z basem ? to lepiej kupic wzmacniacz i delektowac sie całym pasmem, w koncu po to sie kupuje oryginalne głośniki żeby pasmo bylo jak najszersze...i min bylo słychać basss
Edycja
A wogóle to dodam jeszcze, ze głośniki Alpine z tej taniej serii w cale nie cieszą sie dobrą opinią. Tak samo jak głośniki JBL nie nalezą do NAJLEPSZYCH jak się utarło.
Ale napewno zagrają duuzo lepiej od buszmenów

[ wiadomość edytowana przez: Kacper85 dnia 2006-02-02 15:38:23 ]

No tak wzmacniacz fakt faktem ale wiesz jak ktoś zdrowo kręci Volume :> to jak taki trójdrożny głośnik dostaje niskie częstotliwości takie przy których powinien się poruszać głośnik basowy, to on się wychyla na marne i tylko zniekształca głos.Możesz to sprawdzić jesli nie wierzysz.Jest specjalna Cd na której są utowory z poszczegulnymi częstotliwościami. I widać od razu że nie waro męczyć fajnych głośników niskimi Hz.Tylko lepiej je tak wyregulowac żeby spełniały swoają role. Pozdrawiam.

Chyba zdecyduje się na takie .

te JBLki to zdecydowanie lepszy wybór. Ta serioa Alpine ma podobno membranę wykonana z mieszanki papierowej, tak więc szybko mogą siąść.

nie wiem co macie do boschmanna, ja mam cale naglosnienie w aucie z boschmanna ( przod drzwi DX-5.2ALT 130Wat , tyl polka 3 drozne ALX-7575XQ 250 Wat) i nie potzrebuje wzmacniacza a gra mi to na Soniaczu z Xplodem piekny gleboki bass a tuba (V-1250Sni 700 Wat na wzmacniaczu z blaupunkta 1x400Wat) i po 10 minut sluchania boli glowa

Cytat:
2006-02-02 23:07:43, Adus20 pisze:
nie wiem co macie do boschmanna, ja mam cale naglosnienie w aucie z boschmanna .... i po 10 minut sluchania boli glowa

No wlasnie, boli glowa. Jak mierzysz sprzęt tylko glosnoscia to potem masz odmienne zdanie. prawda jest taka ze dla niektorych boschman jest ok bo cenajakosc jest idealna i uwaza ze za jbl/hertz sie przeplaca, a druga osoba nawet iechce sluchac boschmana

tylko HERTZ powiem krótko!

Jesli chcesz miec kompromis miedzy dźwiekiem a cena wybierz Blaupunkta ja mam 17` z pionkiem i graja ladnie i nie wykosztowalem sie , a ceny niewiele wieksze niz boschman