Poskanowałem sobie :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
... na pierwszy ogień idzie:

książka: "Instrukcja obsługi samochodów BA3-2103,21033 Awtoeksport-ZSRR-MOSKWA" czyli oryginalna ksiażeczka dodawana do klasyka 2103

TUTAJ [15,1 MB]

a kiedy samara 21099?

Nigdy
Problem z nowymi ksiażkami jest taki że ja nie podejmuję sie wrzucać ich na swój serwer bo za to naprawdę można isć siedzieć
Do takiej starej ksiażki sprzed 20 lat nikt się raczej nie przyczepi
Narazie jest Samara 2108 ale z nią nie powinno byc problemu bo to książka serwisowa która nigdy w sprzedaży chyba nie była
Mam też nową książke o 2105 seskanowaną od HGSa ale jej nie wrzucę na strone bo ciągle jest dostepna w sprzedaży

Ale masz coś do Formy? Bo jeśli tak, to ja chętnie ten skan na priv przyjmę...

niestety nie mam nic do 21099 - wydaje mi sie że w ogóle nie było żadnej oddzielnej książki do 21099 przynajmniej w Polsce

Kolejna książka:

J.Jeznacki "Jeżdżę samochodem Lada 1500" - czyli kolejna książka o Ładzie 2103/6 - obie pozycje udostepnione przez Fleszera - pozostałości po poprzednim samochodzie jego ojca

TUTAJ [18,8 MB]

Góral, a jaka to różnica czy jest to książka do 2108, do 2109, 21099, czy nawet do grupy "110"? Przecież wszystkie Samary będą na oczywiście jednakowych podzespołach i jakie ma znaczenie rodzaj nadwozia? Tak samo i grupa "110" - większość podzespołów pochodzi z Samary i co z tego, że buda inaczej wygląda, jak i tak w związku z takimi samymi częściami obsługa będzie wyglądać tak samo. A zatem książka też chyba może być ta sama, no nie?

Miły na podstawie nivy powiem Ci że jest sporo różnic...np. w elektryce .... częściowo w blacharce jak w nieznacznym stopniu w mechanice....
dlatego posiadam polską książkę wydaną dla serwisów po polsku i 3 wydawnictwa rosyjskie a i tak miałem problem z poprowadzeniem linek podnośnika szyby w drzwiach przednich

wiesz gdzie znalazłem schemat jak powinny iść ..... w starym katalogu części od lady 2105/07

A jeżeli chodzi o te różnice, to mówisz o Niwie sprzed liftingu w roku 93, a Niwą po tym liftingu, dobrze zrozumiałem? Bo wiem, że Twoja fabrycznie była 21210, ale po remoncie zmieniłeś reflektory na ten nowszy typ.
Ps. A czy silnik też zmieniłeś z 1,6 na 1,7?

nie silnik mam stary ...1.6
przy 1.7 trzeba by bylo zmienić :

bak, elektrykę i dokupić kuuuupe części na które nie mam/miałem kasy
aha i nie leflektory tylko tylną część samochodu