Wiosna-jakie oponki?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czesc koledzy,mam zapytanie ave 2.0TD 195/60R15,jakie oponki wybrac ,jezdze malo i spokojnie.Jakie macie opinie o Barumie i Uniroyalu.Pozdrowka

Nie jeździłem na żadnych z nich ale o Uniroyalach słyszałem dobre opinie.
Proponuję zajrzeć Tutaj

Pozdrawiam

Jak jeździsz spokojnie to polecam Nokiany NRHi. Naprawde niezłe. Na deszczu za samochodem fontanna ale zero poślizgów. Mają dosyć miękką mieszankę i wariaci ruszający i hamujący z piskiem narzekają na szybkie ścieranie. Ja jeżdżę 2 sezon i zużycie minimalne ( mają wskaźnik zużycia ).
Pozdrawiam

Jak kiedyś czytałem jakies testy to Barum prowadzi pod względem jakosci w śród tanich opon, miałem zimówki i były ok.

Ufff, na szczęście nie mam tego problemu w tym roku

Mam seryjne Bridżesy i myślę, że jak będę zmieniać to też tej firmy

Cytat:
2006-02-13 16:26:03, marcin032 pisze:
Mam seryjne Bridżesy i myślę, że jak będę zmieniać

No ja też, ale ja raczej nie kupię tej samej firmy, nie podobają mi się. Są bardzo twarde i głośne, głośniejsze od zimówek choć mój wulkanizator mówi, że to bardzo dobre gumy bo długo na nich można jeździć.

Cytat:
2006-02-13 18:59:19, pankuba pisze:
....choć mój wulkanizator mówi, że to bardzo dobre gumy bo długo na nich można jeździć.

I o to mi chodziło

P.s. Większość wulkanizatorów tak mówi

Polecany Nokian,rzeczywiscie bardzo dobra firma
napewno nie kupuj Fuldy-głosne są strasznie

na www.opony.com masz sporo opinii o róznych modelach opon
warto poczytać

Cytat:
2006-02-13 18:59:19, pankuba pisze:
[...]mój wulkanizator mówi, że to bardzo dobre gumy bo długo na nich można jeździć.

Hmm... po jednym sezonie u mnie gołym okiem widać, że ich ubyło
Pozdro.

Cytat:
2006-02-13 23:55:23, Perzan pisze:
Hmm... po jednym sezonie u mnie gołym okiem widać, że ich ubyło Pozdro.

Bo generalnie to jest tak, ze im przyczepniejsza, tym sie szybciej zuzywa. Sa oczywiscie wyjatki, ale zwykle w ta druga strone, tj. szybko sie zuzywa a nie trzyma sie drogi

A'propos: mam do sprzedania z felgami, tyle, ze 205/50/15 ale za to max przyczepne na suchym :

[ wiadomość edytowana przez: pin555 dnia 2006-02-14 00:05:39 ]

[ wiadomość edytowana przez: pin555 dnia 2006-02-14 00:06:16 ]

Cytat:
2006-02-13 23:55:23, Perzan pisze:
Hmm... po jednym sezonie u mnie gołym okiem widać, że ich ubyło Pozdro.

Mówisz o Bridżesach???
Jeśli tak, to musiałeś mieć naprawdę ciężki sezon

Cytat:
2006-02-14 08:06:39, marcin032 pisze:
Mówisz o Bridżesach??? Jeśli tak, to musiałeś mieć naprawdę ciężki sezon

To sie nazywa intensywnie eksploatowane.

Cytat:
2006-02-14 08:59:16, Cromm pisze:
To sie nazywa intensywnie eksploatowane.

...no tak ale nie po jednym sezonie

Cytat:
2006-02-12 22:06:16, poldek355 pisze:
Czesc koledzy,mam zapytanie ave 2.0TD 195/60R15,jakie oponki wybrac ,jezdze malo i spokojnie.Jakie macie opinie o Barumie i Uniroyalu.Pozdrowka

Jak jeździsz mało i spokojnie to kup kup najlepsze kapcie jakie są na rynku - pojeździsz na nich trochę, a bezpieczeństwo wzrośnie.

Na uniroyalu zrobiłem na Vectrze 1,8 , 15kkm - tak miękkiej gumy jeszcze nie widziałem .Fakt że na wodzie nie było żadnych problemów. Ale 15kkm na kapciach to lekka porażka. Po 15kkm to ma być jeszcze z pół bieżnika a nie 1,8mm.

Zajrzyj TUTAJ i TUTAJ. To są testy ADAC z marca 2005 letnich kapci dostępnych na rynku. Pooglądaj, sprawdź co dla Ciebie najważniejsze i kup.