MotoNews.pl
4 Wycieraczki umarły hilfe! (144452/0) - NT

Wycieraczki umarły hilfe!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie patrzyłem w wyszukiwarce ale nic ciekawego nie znalazłem a problem jest nastepujacy
Kupiłem mechanizm z silnikiem ( staty juz rzęził) i po podłaczeniu wycieraczki nie ruszyły wiec podłaczyłem stary silnik i tez nie ruszył
sprawdziłem bezpieczniki i wszystkie sa OK, jedynie to przekażnik tyka jak sie przełacznik przełącza
Ale podłączyłem na krotko oba silniki pod aku i działają a podłaczone pod kostke nie. Czt to padł przełacznik czy co ?? dzis rano jeszcze wszysko żyło. Pomóżcie

bosz..no po kolei..wez serwisowke oblookaj schemat wez miernik i sprawdzaj od ktorego miejsca juz prad nie dochodzi..inaczej to bedziesz po omacku szukal..szkoda czasu

Cytat:
2006-04-29 01:21:51, qbaj pisze:
bosz..no po kolei..wez serwisowke oblookaj schemat wez miernik i sprawdzaj od ktorego miejsca juz prad nie dochodzi..inaczej to bedziesz po omacku szukal..szkoda czasu

A zapomniałem dodac prąd dochodzi do kostki do ktorej podłaczony jest silnik ale podobno to minusy sterują pracą silnika (obroty itd)

Cytat:
2006-04-29 01:23:51, Kula69 pisze:
A zapomniałem dodac prąd dochodzi do kostki do ktorej podłaczony jest silnik ale podobno to minusy sterują pracą silnika (obroty itd)

jesli masz zasilanie tzn ze faktycznie cos ze sterowaniem..a jakby wypiac przelacznik i na krotko spiac piny na kostce przelacznika? jesli zadziala to bedziesz mial odpowiedz

Może nie masz dobrego styku na masie?
Wepnij kostkę i przyłóż sam silnik do masy, jeśłi zadziała to podciącnową masędo mechanizmu i powinno być OK.

Stawiam na masę jak wymieniałem mechanizma wycieraczek to jakież było moje zdziwienie kiedy po wymianie sprawdzam czy wszystko działa a tu dupa już myślałem że się może silnik spalił?
Tak więc sprawdzam wszystko jeszcze raz i okazało się że ta mała śróbka którą przykręca się silnik wycieraczek była za słabo dokręcona i masy nie miała, dokręciłem i śmiga.
Tę śróbkę wkręca się w blaszkę z taką gumą i tu jest problem(w tej gumie) swoją drogą to niewien po co koreańce tę gumę tam dali(może do jakieś amortyzacji )
Pozdro

Cytat:
2006-04-29 12:32:14, Paint pisze:
Stawiam na masę jak wymieniałem mechanizma wycieraczek to jakież było moje zdziwienie kiedy po wymianie sprawdzam czy wszystko działa a tu dupa już myślałem że się może silnik spalił? Tak więc sprawdzam wszystko jeszcze raz i okazało się że ta mała śróbka którą przykręca się silnik wycieraczek była za słabo dokręcona i masy nie miała, dokręciłem i śmiga. Tę śróbkę wkręca się w blaszkę z taką gumą i tu jest problem(w tej gumie) swoją drogą to niewien po co koreańce tę gumę tam dali(może do jakieś amortyzacji ) Pozdro

''

ta juz to odkryłem bo sprzedajacy urwał uziemienie co przykreca sie srube do mocowania
podpiełem mase bezposrednio z aku i narazie działa
Dzieki i prosze modów o zamknięcie wątku