Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Kula69 Klubowy Weteran BMW 530d Warszawa Ursynów | 2006-04-29 01:10:01 Panowie patrzyłem w wyszukiwarce ale nic ciekawego nie znalazłem a problem jest nastepujacy
Kupiłem mechanizm z silnikiem ( staty juz rzęził) i po podłaczeniu wycieraczki nie ruszyły wiec podłaczyłem stary silnik i tez nie ruszył sprawdziłem bezpieczniki i wszystkie sa OK, jedynie to przekażnik tyka jak sie przełacznik przełącza Ale podłączyłem na krotko oba silniki pod aku i działają a podłaczone pod kostke nie. Czt to padł przełacznik czy co ?? dzis rano jeszcze wszysko żyło. Pomóżcie |
![]() Kula69 Klubowy Weteran BMW 530d Warszawa Ursynów | 2006-04-29 01:23:51
A zapomniałem dodac prąd dochodzi do kostki do ktorej podłaczony jest silnik ale podobno to minusy sterują pracą silnika (obroty itd) |
![]() kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2006-04-29 07:50:48 Może nie masz dobrego styku na masie?
Wepnij kostkę i przyłóż sam silnik do masy, jeśłi zadziała to podciącnową masędo mechanizmu i powinno być OK. |
![]() Paint Klubowy Weteran Espero 1.8 CD Wa-wa Grochów | 2006-04-29 12:32:14 Stawiam na masę jak wymieniałem mechanizma wycieraczek to jakież było moje zdziwienie kiedy po wymianie sprawdzam czy wszystko działa a tu dupa już myślałem że się może silnik spalił?
Tak więc sprawdzam wszystko jeszcze raz i okazało się że ta mała śróbka którą przykręca się silnik wycieraczek była za słabo dokręcona i masy nie miała, dokręciłem i śmiga. Tę śróbkę wkręca się w blaszkę z taką gumą i tu jest problem(w tej gumie) swoją drogą to niewien po co koreańce tę gumę tam dali(może do jakieś amortyzacji ) ![]() Pozdro |
![]() Kula69 Klubowy Weteran BMW 530d Warszawa Ursynów | 2006-04-29 23:51:58
ta juz to odkryłem bo sprzedajacy urwał uziemienie co przykreca sie srube do mocowania podpiełem mase bezposrednio z aku i narazie działa Dzieki i prosze modów o zamknięcie wątku |