Montarz elektrycznych szyb!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam E36 i kupilem orginalne silniczki,sównice i przyciski do el szyb lecz nie wiem czy poyrzebuje jeszcze przekazniki?moze ktos z was montowal takie cos i mi podpowie jak mam sie do tego zabrać!!moze macie schemat instalacji el???

odważny jesteś...ja bym sie na Twoim miejscu z tym nie pieprzył...miałem kiedyś w toyocie camry niefabrycznie montowane el szyby (podobno z oryginalnych częsci) i one nigdy nie działały - na szczęscie była w niej klima...

przekaźniki powinny byś montowane nawet jak nie ma el.szyb,zamienić trzeba wiązki drzwiowe razem z wtyką, w gniazdach w aucie jest fabrycznie wyprowadzona instalacja pod el.szyby, ale w drzwiach nie

Witam !!! Ja montowałem el. podnośniki szyb w e36. Nie było z tym wiekszego problemu. Do tego co masz będą potrzebne 4 zwykłe przekaźniki samochodowe i pomoc elektryka Jakbyś miał jakieś pytania to proszę pytać postaram się pomóc.

silniczki i przyciski to połowa sukcesu - z tego co mi wiadomo potrzebna jest jeszcze centralka do sterowania szybami - coś podobnego jak do centralnego zamka.
Wtedy działa to tak jak powinno - domykanie szyb itd..

Wyjdę na bałwana pewnie, ale niesamowicie mnie kusi żeby zapytać: a jak jest w E30? Zakładam że mam wyprowadzoną instalacje pod el. szyby; interesuje mnie czy różnią sie jakoś drzwi z el. szybami od tych z szybami na korbelke i jaki jest wtedy mechanizm? coś niby jest na real.oem ale wygląda na to że są inne uchwyty do mocowania tego mechanizmu z korbką a inne do el. silniczka, a może je też da się wymienić?

Z tego co zaobserwowałem u siebie to wyprowadzen nie ma a mechanizm z jednej strony drzwi jest inny od tego z drugiej! i to zupełnie... przypuszczam dlaczego tak jest ale elektrycznych szybek to raczej nie zrobie

ja mam u siebie dużo dziwnych rzeczy, np ostatnio odkryty sterownik dwuplytkowy z najbogatszej wersji więc właściwie to sie tylko zastanawiam nad tym czy drzwi by trzeba wymieniać, bo jak tak to też nie zakładam