Ile kosztuje wydanie dowodu rejestracyjnego??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak w temacie, dowod zostal zniszczony:/ niestety znalazl sie w polu widzenia psa:/

Jeśli masz białem tablice to 70 albo 73 złote i 5 zł za znaczek skarbowy. Pamietaj, żeby zabrać ze sobą tablisce, bo musi beć mieniona nalepka.

Jeśli czarne - 150, bo dostaniesz białe.

a nie mozna zostac przy czarnych tablicach i miec nowego dowodu??

nie bo kiedys trzeba je zmienic

Cytat:
a nie mozna zostac przy czarnych tablicach i miec nowego dowodu??
nie bo kiedys trzeba je zmienic

hmm - jesteś pewny?
Półtora roku temu przerejestrowywałem auto (w końcu moje ) i zrobiłem to bez zmiany blach na białe. Normalnie nowy dowód dostałem ze starym numerem rejestracyjnym itd.

Dopiero jak mi urwali przednią tablicę musiałem na białe blachy zmienić bo czrnych podobno już nie robią...

Ale nie wiem - może teraz coś się pozmieniało...

A wiadomo... czarne tablice lepsze -> jak Ci fotoradar fotke zrobi a masz brudną rejestrację to nie ma nalepki na szybie i rachuneczku nie dostaniesz

Mozesz zostać przy czarnych tablicach.W zeszłym tygodniu właśnie wymieniałem dowody rejestracyjne w służbowych autach z czarnymi tablicami...z powodu braku miejsca na wpisy z przeglądu rej.Wystawiono nowe dowody rejestracyjne ( 3 stronicowe)..nie zmieniając tablic.

Ja za wymianę musiałem zapłacić coś ok 60 zł i mam odebrać za 2 tygodnie

Cytat:
2006-02-05 11:04:10, Henryk pisze:
Mozesz zostać przy czarnych tablicach.W zeszłym tygodniu właśnie wymieniałem dowody rejestracyjne w służbowych autach z czarnymi tablicami...z powodu braku miejsca na wpisy z przeglądu rej.Wystawiono nowe dowody rejestracyjne ( 3 stronicowe)..nie zmieniając tablic.

dokladnie tak jak napisal Henryk, tablice moga zostać czarne, zmieniamy tylko dowód, koszt takiej operacji za zniszczony dowód 67,50zł i kilka godzin w urzedzie

Ja przy zmianie z czarnych na białe zapłaciłem ok 140 zł, ale to było jakiś czas temu. Te kwoty ok 60 zł to chyba tylko za wymianę dowodu rej., bez zmiany tablic ?

Cytat:
2006-02-15 20:38:56, radikal pisze:
Ja przy zmianie z czarnych na białe zapłaciłem ok 140 zł, ale to było jakiś czas temu. Te kwoty ok 60 zł to chyba tylko za wymianę dowodu rej., bez zmiany tablic ?

tak jak napisalem tylko wymiana dowodu bez zmiany tablic