Przyzwoity gazownik w katowicach (i okolicach)?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Rzadko tu ostatnio zaglądam, ale bardzo cenię sobie mądrość i doświadczenie Szanownych Klubowiczów (no dobrze... podlizałem się więc mogę już przejść do konkretów )

Do mojego nowego nabytku (Volvo V70 z silnikiem 2,4 turbo) planuję założyć gaz. Zdecydowałem się na instalkę Landi Renzo Omegas, ale nie bardzo wiem komu powierzyć montaż.
Szukałem tutaj na forum, na forum lpg i jeszcze w kilku innych miejscach i żadnego konkretnego kandydata nie znalazłem, tym bardziej że część wątków z polecanymi gazownikami pochodzi sprzed ładnych kilku lat.

Czy Szanowni Klubowicze mogą polecić jakiegoś przytomnego gazownika w Katowicach i szeroko pojętych okolicach? Nie zależy mi by był najtańszy, tylko żeby znał się na rzeczy i nie fuszerował roboty.

przyzwoity to raczej ten co dysponuje hamownia i na niej ustawia instalacje
instalacja tez musi byc wydajna ze wzgledu na duze chwilowe zapotrzebowanie na paliwo-minimum sekwencyjna
czyli nie moze byc tanio raczej.....

tak wogóle gaz i turbodoładowany silnik to koslawe połaczenie....

Cytat:
2010-02-11 13:42:10, pawel12356 pisze:
tak wogóle gaz i turbodoładowany silnik to koslawe połaczenie....

racja
cza było ropniaka szukać

Cytat:
2010-02-11 15:47:13, krzychu_ch pisze:
cza było ropniaka szukać

E tam. Grzeje się długo, oleju wchodzi ponad 6 litrów, a turbobenzyna chodzi lepiej Turbognój jest lepszy tylko od atmosferycznej benzyny. 2,0 TFSI to jest to !

wtrysk bezposredni to samo zło w benzynie

do poczytania
FSI

w sosnowcu na ulicy plonow (niedaleko bylej premy milmet, jadac z katowic trasa w strone dg, olkusza, krakowa to drugi zjazd na sosnowiec, nastepny za zjazdem na milowice) ja zakladalem do mojego espero 2 lata temu II generacje i jestem zadowolony. Rodzice zakladali w 2002 badz 2003 do Una i tez byli zadowoleni. Z zewnatrz wyglada to tak sobie ale fachowcy sa dobrzy. Od lat Ci sami ludzie. Dokladnie to sie nazywa chyba APS i chlop ma na nazwisko Szuścik (na 99%) Maja wlasna strone. Znajomy zakladal tam sekwencje do Vectry 3.2 GTS i jest jak do tej pory zadowolny. (jego pierwsze auto z gazem i nie odczuwa roznicy pomiedzy eksploatacja benzyny a lpg)

Cytat:
2010-02-11 12:19:46, barcin pisze:
..."Czy Szanowni Klubowicze mogą polecić jakiegoś przytomnego gazownika w Katowicach i szeroko pojętych okolicach? Nie zależy mi by był najtańszy, tylko żeby znał się na rzeczy i nie fuszerował roboty..."

Katowice, ul. Kolejowa (na terenie bazy transportowej "JASF") - może i humorzasty z gościa filozof ...ale potrafi naprawdę Bardzo Dużo w materii LPG - tel. 501 712 620

Turbobeznyniaki robi tez chlopak na ul.HALLERA tuz przy przejezdzie kolejowym. Ale on lubi BRC i z ustawieniami nie ma problemów. Mojego "ustawiał" jezdząc.... najlepiej jakbys zalozył 5 gen. ale to juz chorendalne koszty...

Cytat:
2010-02-11 12:19:46, barcin pisze:
Czy Szanowni Klubowicze mogą polecić jakiegoś przytomnego gazownika w Katowicach i szeroko pojętych okolicach? Nie zależy mi by był najtańszy, tylko żeby znał się na rzeczy i nie fuszerował roboty.

BRC Mysłowice zdecydowanie polecam, młode chłopaki, którzy naprawdę znają się na rzeczy, kilku moich znajomych gazowało tam fury, nawet trafiłą się uturbiona A4 i nie narzeka

Dzięki wszystkim za informacje. Muszę się teraz zorientować w cenach i ewentualnie poszukać opinii.

Cytat:
2010-02-11 20:57:13, bogdan1 pisze:
Katowice, ul. Kolejowa (na terenie bazy transportowej "JASF") - może i humorzasty z gościa filozof ...ale potrafi naprawdę Bardzo Dużo w materii LPG - tel. 501 712 620

to ten?

CENTRO - GAZ, Tomasz Stańczuk
ul. Kolejowa 17
40-706 Katowice

telefon się zgadza, sprawdzę gościa, tym bardziej że jest na stronie Landi Renzo jako autoryzowany warsztat.

Zastanawiam się jeszcze nad:

MARKET POL. Jolanta Dąbkowska
ul. Bytkowska 1B
40-955 Katowice

Telefonicznie facet wydaje się bardzo rzeczowy, znalazłem też kilka pozytywnych opinii w necie. Zna go ktoś?

Zaś na temat połączenia gaz+turbo nie będę nic mówił

Cytat:
2010-02-15 14:06:59, barcin pisze:
Dzięki wszystkim za informacje. Muszę się teraz zorientować w cenach i ewentualnie poszukać opinii. to ten? CENTRO - GAZ, Tomasz Stańczuk ul. Kolejowa 17 40-706 Katowice telefon się zgadza, sprawdzę gościa, tym bardziej że jest na stronie Landi Renzo jako autoryzowany warsztat. Zastanawiam się jeszcze nad: MARKET POL. Jolanta Dąbkowska ul. Bytkowska 1B 40-955 Katowice Telefonicznie facet wydaje się bardzo rzeczowy, znalazłem też kilka pozytywnych opinii w necie. Zna go ktoś? Zaś na temat połączenia gaz+turbo nie będę nic mówił

tak ..to ten (CENTRO-GAZ) - podjedź, porozmawiaj - sam zobaczysz /nie musisz przecież decydować od razu/

na temat gościa z Bytkowskiej -odwrotnie do neta , mam złe opinie pochodzące bezpośrednio od 2 znajomych /1 z kolegów wręcz doprowadził do demontażu kompletnej instalki bo nie mogli sobie dać rady z rzeczową regulacją i funkcjonowaniem zamontowanego sprzętu przez blisko 3 miechy prób !! /

Witam!

Ja tych z Bytkowskiej też odradzam. Niestety gazowali mi Espero. Tragedia...
Warsztat, który po nich poprawiał, praktycznie robił instalację od nowa. Butla i przewody zostały

Pozdrawiam

PS. Dałem Ci namiary na Sebastiana ze Zbrosławic. Zadzwoń do niego i wypytaj.

Dzięki wszystkim odpowiadającym. Niespecjalnie miałem czas żeby zająć się tym gazem na poważnie, na razie tylko obdzwoniłem.
Co gorsza poczytałem sobie różne fora gazowe i mam już kompletny mętlik w głowie - zastanawiam się nad LR Omegas (opcja droższa ale ponoć w miarę pewna) albo STAGiem z wydajnym reduktorem i wtryskami (opcja nieco tańsza). Popytam już konkretnych gazowników co polecają i dlaczego.
A może Wy macie jakieś sugestie?