MotoNews.pl

Problem z odpaleniem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Mam problem tego typu w Roverze 420 Di, że przy temperaturze poniżej zera zaczynają sie powazne problemy z odpaleniem tego auta. Dodam jeszcze ze swiece żarowe są ok. Gdzie można jeszcze szukac przyczyny?

Cytat:
2006-02-06 02:04:07, masakryczny pisze:
Witam. Mam problem tego typu w Roverze 420 Di, że przy temperaturze poniżej zera zaczynają sie powazne problemy z odpaleniem tego auta. Dodam jeszcze ze swiece żarowe są ok. Gdzie można jeszcze szukac przyczyny?

a dolewales jakies dodatki powodujace nie wytracanie sie parafiny? albo chociaz troche denaturatu? moze filterki sa juz nieco przytkane? mozesz tez srobowac grzac na dwa czy trzy razy i nie odpalac az kontrolka zgasnie tylko poczekac az bedzie slychac takie pykniecie, no i zawsze mozesz sobie i aucie pomoc samostartem jakims wpuszczanym do filtra powietrza

Sprawdź czy auto ma ogrzewany filtr paliwa, jeżeli ma to sprawdź czy aby napewno ogrzewa. Pozatym to tak jak fend18 mówi, wymień filtry.

Proponuję sprawdzić ciśnienie sprężania, pompę wtryskową i wtryski. Miałem 3 wiekowe diesle. Latem zawsze było OK, ale zimą bywało różnie,przy mrozach -25 w nocy odpalenie było wyczynem.