LPG 2 generacji w megance 99 - pytanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Szukając autka trafiłem na bardzo fajną megankę - wszystko pięknie, ale jakis gazownik wsadzil tam instalację II generacji. Wiadomą sprawę ominął w ten sposób że założyl metalowy kolektor chyba własnej konstrukcji
Tak pieknie ze pokrywa silnika nie miala gdzie sie zmiescic
Generalnie jeszcze na 100% nie odmowilem autka - chcialbym sie tylko upewnic ze powinenem sobie temat odpuscic.
Jako maly plus dodam ze oryginalny kolektor mam dostac w spadku
Acha - i jeszcze spalanie - wlasciciel sie przyznal ze srednio 10 w lecie - chyba dalekie od ideału?

Pozdrawiam

Tomasz

Witam,

Mogę się wypowiedzieć co do Megane II i spalania: trasa 7-8 l, miasto do 10 litrów.
Średnio wychodzi ok 8-9 l/100

Instalacja VSI Prins

Pozdrawiam,
Darek

Nie wiem o jakim silniku piszesz konkretnie bo bylo kilka.Ale na twoim miejscu bym sobie odpuscil.Kolektor jest pewnie made in garaz robiony bez jakiejkolwiek wiedzy na temat zjawsik zachodzacych w dolocie itp.
Auto pewnie bedzie dodatkowo przymulone 2 gen.A spalanie 10 litrow to ja mialem w 1,6 16v jak jezdzilem chyba na kazdym biegu do odciecia i po autostradach z pedalem w podlodze non stop.Te silniczki sa rewelacyjne i naprawde malo pala.
Brat jezdzi teraz tym autem to mu po miescie bierze 9 litrow gazu w zimie przy ostatnich mrozach takze przy niezbyt ekonomicznej jezdzie.