Demontaż drzwi - przód.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie: jakie nalezy wykonac kroki i przygotowac narzedzia do demontazu drzwi? Chce zalozyc nowe i stad pytanie, czy beda jakies problemy z nimi? Jakies nietypowe klucze potrzeba, klopot z wyciagnieciem szyby itp?

Nikt nie wie??

Szkoda

Cytat:
2005-10-23 17:40:04, galowy pisze:
na zawiasie jest "męski" torks odkręcasz (wystarczy mocniej poluźnić nie trzeba wykręcać zupełnie, Wyciągasz przewód gumowy prowadzący wiązke do drzwi rozpinasz kostke, odkręcasz ogranicznik i to wszystko zostaje już tylko podnieść dżwi i the end

Moze byc troche zabawy z podnosnikiem szyby - przy elektrycznych sa nitowane a po roznitowaniu takie gumowo metalowe dystanse sa do wyrzucenia.

retroscpect, dzieki. Czytalem archiwum, ale to byl tekst odnosnie tylnych drzwi. Nie wiem czy tak samo jest z przednimi, skoro z posta czlowieka ktory mial problem z tylnymi drzwiami, wnikalo, ze przednie wyciagnal. Stad tez miedzy innymi moje pytanie. Poza tym nie wiem czy nie trzeba bedzie regulowac zamka? Reguluje sie go w drzwiach czy w karoserii? jesli w karoserii, to jakis dziwny klucz tam jest chyba. Stad moje pytanie, bo niechcialbym zebym np. zostal bez drzwi przez noc w samochodzie, bo nie umialem zalozyc ich, lub zamknac zamka.

Nic sie nie reguluje. Wsadzisz i musza pasowac ,ja po kraksie musialem troche zawiasy poprzeginac - jedyna regulacja.

W takim razie dzieki za odpowiedzi Mam nadzieje ze sobie poradze. Musze wymienic drzwi, bo koles mi cofal z garazu Clio i wjechal mi w drzwi przednie i wgial je. Ogolnie drzwi sie zamykaja, szyba opuszcza sie do konca(nie mam elektrycznych), zamek ciezej, ale zamyka sie. Ale wyglada to dosc nialadnie, stad pomysl na zmiane drzwi(klepac raczej sie nie da, bo blacha sie naciagnela).

No to Ci powiem,ze mozesz sie szykowac na giecie zawiasow - tam gdzie sa przygrzane do przedniego slupka . Ja mialem tez szczala tylko i wylacznie w drzwi - szyba cala ale porzadnie balacha wgieta - nawet sie jako tako zamykaly ,ale po wlozeniu nowych to rog drzwi byl o 3 cm wyrzej niz powinien

Hmm, no zobaczymy jak z tym gieciem bedzie. Gosc mi bardzo powoli wgial te drzwi. Jechal moze z 10, gora 15 km/h, a ja stalem w miejscu.

Jak sie wezmiesz to sie dowiesz

Jasne Dzieki za pomoc