A-grupowa Samarka z Krakowa !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Podjechaliśmy dzisiaj wraz z devilem4u do tego maleństwa i zafundowaliśmy prywatną sesję zdjęciową

Zapraszam do oglądania zdjęć TUTAJ

Zwróćcie uwagę na sprężyny tego potwora !!!

Podczas naciskania na przedni błotnik w dół bardziej ugina się blacha niż całe autko

[ wiadomość edytowana przez: Konriii dnia 2003-04-06 17:43:30 ]

Samarka jest superr
Konriii daj coś więcej o niej. Jakie modernizacje są przeprowadzone
To tylko sprzęt na rajdy czy urzytkowana jest na codzień?
PS. Troche przypomina Bastka POTWORA

Dokładnych modyfikacji to ja nie znam - z tego co ojciec mówi (rozmawiał z gościem z tego serwisu) to jest tam silnik 1600 ok 120 KM
Na codzień to on się raczej do jazdy nie nadaje

Michał - samra wymaga na pewno duzo roboty,zeby mogła wrócic na trasy rajdów, ale jesli ktos ma warunki aby to zrobic mysle,ze koszty nie byłyby duże.O ile dobrze pamiętam to tak: sa dwa silniki 1600,ok120KM robione w Togliatti przez fabrykę, szkrzynia ze szperą,dwa zawieszenia (szosowe i szutrowe), pasy rajdowe, kubły(myślę,ze juz utraconą homologacją)wyłącznik prądu na zewnątrz, sportowa kierownica z nabą. zmienina czesciowo instalacja elektryczna,zapinki na masce i kalpie tylnej, dwa komplety felg(ruskie ale mocne).Na pewno treba zmienic progi, ale buda jest obspawana i ma klatkę(pewnie tez bez homologacji)
Ciekawy pojazd, nie ma co Wiem,że startowała w wyscigach górskich ale równiez w rajdach: 56 Rajdzie polski i kilku edycjach rajdu krakowskiego.

Pawełku a może własciciel zdradzał ile trzeba za to zapłacić ??

6000 za wszystko
pewnie zbiłoby się na 5500

No ale widzę że ona naprawde jest profesjonalnie zmodyfikowana
Naprawdę ciekawa MASZYNA

Profesjonalnie ?
ona jest zrobiona FABRYCZNIE !!! w Togliatti

Ale jaja !!!..Mialem w swym posiadaniu krotki czas takie same felgi 5szt jak ta samarka .Ale nie wiedzialem z czego to jest i po stracie pewnych kosztow (piaskowanie) oddalem je gdyz nie pasowaly z przodu (na zacisk hamulca).Ale ze mnie gamon !!! .Juz wiem co to za felgi.Ale bede probowal je odzyskac.Sa u moich znajomych na dzialce .Mialy sluzyc za podkladki do lawek.Hm tylko glupio teraz drudi raz im glowe o to zawracac

Widze, że wszystkim się podobało to A-grupowe maleństwo, ale najfajniej to ona wygląda na żywo. Patrząc na nią tylko głupiec nie odczuwałby przed nią należytego respektu Michał, przyznaj się podoba Ci się

PYTANIE
Ona mi się cholernie podoba. Marzy mi się taka maszyna, no musi chodzić niesamowicie i do tego wykończenie w profesjonalnym stylu Tylko żeby taka bryką można by na codzień podróżować,a ona napewno tylko wysokie obroty lubi.
Pamiętam jak była ze 4lata temu taka głośna i zarazem przykra sprawa na rajdzie kiedy to zginął młody chłopak jako widz na rajdzie pod kołami Samarki. Oglądałem ten felieton i byłem w szoku jak ta Łada chodzi i co za silnik ma pod maską.
Tam tez były jakieś nieziemskie przerubki, co niby jak się pużniej okazało nie było zgodne z regulaminem.
Ta Samarka wogóle na chodzie jest? i z którego roku?

Trzeba byłoby zrobić nalot na warsztat i wypytać gości co i jak Ale sądząc po wyglądzie to przeróbki nie kończą się tylko na naklejkach Hmm, nie obiecuje ale jak będe miał czas to zrobie nalot a to co wypytam prześle na forum A jak nie to szykuj lawetę i wieczorkiem ją wytoczymy. Nawet się nie kapną Zresztą po co im ona kiedy nie jeżdżą nią

Dzisiaj dostałem mejla od kolegi który jeździł tą Ładą (lecz nie jest właścicielem) - jak się uda to grupa krakowska przed wyjazdem do Sulejowa (26tego rano na pasie w Czyżynach bo tam planujemy zbiórkę) będzie miała okazję zobaczyć to autko na żywo !!!

Dzisiaj byłem na Chałupnika oglądnąć jeszcze raz to cacuszko Pytałem się właściciela ile chce za nią?
4000 za samo auto z A-grupowym silnikiem 1300, z zawieszeniem na asfalt Bilsteina, tak jak stoi Ale za 7000 dorzuca extra silnik 1500 skrzynia, kupe częsci, drugie zawieszenie. Skrzynie można zblokowac Extra To jak chłopaki zrzucamy się

W tej chwili t się zastanawiam czy nie zajrzeć w sobote najpierw na pas a potem wyruszyć na Sulejów. Maży mi się zobaczyć tą maszynę w wersji LIVE
Dajcie znać jak ten gość na 100% przyjedzie na pas tą Samarką.