Gaz do dechy i ....nic

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Mam dosc nietypowy problem mam samarke `92. Auto na gazie chodzi calkiem calkiem (oprocz tego ze czasami mi sie przestawia sklad mieszanki - tak sadze). Po przelaczeniu na bene gaznie nawet jak ssanie na maxa a toczy sie do przodu tylko wtedy jak pompuje pedalem gazu (caly czas!! ) inaczej gasnie. Gdy wcisne pedal w podloge to bardzo powoli sie rusza (praktycznie brak prezyspieszenia). Moze ktos ma jakis pomysl.

Gaznik .... pompka paliwa(stawiam na to ) ... , zajeb... filtr paliwa lub przewody paliwowe?

Prawdopodobnie membrana w pompie paliwowej

pompka do luftu prawdopodobnie... kupiles ja z gazem czy zakladales? membrany w gazniku tez moga byc do wymiany, brudne dysze - na gazie to nie ma znaczenia, a na benzynie nie pojedzie. po czym wnosisz ze czasem przestawia ci sklad mieszanki? tak co jakis czas na chwile? to bym jeszcze serwo sprawdzil...

Do gruntownego przeglądu i czyszczenia gaźnika dodał bym regulację zapłonu i linki gazu lub ssania.

skład mieszanki ci sie nie przestawia na gazie .Jezeli juz to gaz który tankujesz ma rózne proprcje skladników szczególnie wiecej jet tych tanszych.A pomorze ci tylko dobre czyszczenie gaznika i pełna regulacja na benzynie.No i czestsze stosowanie benzyny co by ten gaznik troszeczke zmoczył te dysze które lubia sie zapychac

Ad.1 Co do gaznika to calkiem niedawno byl czyszczony + zestaw naprawczy do gaznika wymienione wszystkie membrany dysze, filtr i inne ( problem moze byc z dyszami byly 97.5 i 95 a teraz jest 97.5 i 97.5).
Ad.2 Jeszcze tylko jak sprawdzic czy pompka paliwowa dobra?
Ad.3 Ktoś zna speca od regulacji gaznika i zaplonu w okolicach Białego od samarki bo z tym to zawsze problem... .
Ad.4 Co do skladu mieszanki - to jest tak ze tankuje na jednej stacji Orlen-u. -

Dzieki za odpowiedzi

1. a uszczelki tez powymieniales?
2. pompke najlepiej sprawdzic jak masz urzadzonko do pomiaru cisnienia... jak nie to popros kogos o pomoc, zdejmij wezyk za pompka i niech zakreci - pominno calkiem zdrowo poleciec.
3. ktos napewno, ale nie jestem to ja...
4. a jak stara masz instalacje? zobacz jeszcze rurke ktora idzie od kolektora do serwa, moze sie "zuzyla" albo nawet serwo samo

Cytat:
2006-08-16 22:04:53, asker pisze:
(...)
Ad.3 Ktoś zna speca od regulacji gaznika i zaplonu w okolicach Białego od samarki bo z tym to zawsze problem... .
(...) Dzieki za odpowiedzi

ja zawsze ustawiam gaznik u jednego kolesia ktory ma zaklad w Białymstoku na osiedlu Wysoki Stoczek , ulica Swobodna obok hurtowni miesa Alba

Pozdrawiam

Dobry gaźnikowiec jest na bodajże antoniukowskiej albo antoniuk fabryczny, na odcinku miedzy berlinga i konst III maja, a wysoki stoczek-jedziesz w strone auchana-takie nieduze skrzyzowanie ze światłami
jadąc od berlinga po lewej mijasz cmentarz i 100 metrów za nim, jeszcze przed wulkanizacją jest taki nieduzy szyld "gaźniki" czy jakoś tak, droga taka niewielka wjedź tam to bez problemu znajdziesz

no to o tym samym mowimy chyba , za cmentarzem on sie miesci mniej wiecej mozna od dwoch stron podjechac

Wielkie dzieki przy wyplacie kupuje pompke paliwowa i przewody ja normalnie odpali na benie jade do goznikowca .... Dam znac jak wyszlo tnx.

słyszałem że w bielsku podlaskim koleś dobrze robi gaźniki, niestety nie mam namiarów ale jeśli byś był chetny to moge załatwić. pozdro