MotoNews.pl

Jakwyprowadzić wydech w Zenderku???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
podpowiedzcie ,doradźcie, podsuńcie pomysły jak wyprowadzić wydech w moim nowym nabytku ,czyli tylnim zderzaczku Zendera. Jest on dedykowany do mk6 więc i wyjście na wydech ma w rogu zderzaczaka. Choć wypowadzenie jest zrobione że rura (w moim przypadku chrumkowana końcówka wydechu) bedzie wychodziła na wprost a nie po skosie ale myślę o tym żeby ten otwór przesunąc nieco do środka i druga myśl to zrobić dwa wyloty. Co o tym sądzicie. Sprawa pilna bo jutro jeezie do lakiernika . poniżej fotki poglądowe.:

Ups Trochę się rypłem i nie wtej kategorii zapodałem wątek. Proszę moda o przeniesienie do działu TUNING. Dziękuje.

no Maniuś - wygląda naprawdę super

a co do wydechu to nie widzę innej opcji jak końcowy remus taki jak miał Tazz

Co do samego wydechu to nie ma innej opcji jak ta końcówka którą miałem do terj pory. Nie ma opsji założenia jakiegoś burczącego tłumika. ODPADA. Hałasu mi nie trzeba . Pytanie było tylko czy zostawić to miejsce co jest czy przesunąc do srodka??

wiesz, remus to nie żadna badziewna końcówka która tylko ryczy i nic nie daje

powiem ci że canibal miał w swoim 1,3 właśnie remusa od tazza i naprawdę dawał ładny basowy pormuk /bez przesady/

poza tym ja bym nie przesówał tego wydechu - jak będzie końcóweczka ładnie dopasowana to będzie gites

tutaj są fotki canibala /zderzak co prawda inny ale mniej więcej podobnie/

Ja robię wszystko żeby było jak naciszej i nwet pomruki mi nie pochodzą mi się to podoba tylko u kogoś ale u siebie nie założe.

przesuwanie miejsca na wydech...hmmm...pomysl ciekawy ale nie wiadomo czy wykonalny. zderzak moze nie dac sie spawac.
A uzycie szpachli na samym dole zderzaka nie jest madrym pomyslem.

W takim razie nic nie majstruję przy nim .Jutro jedzie do lakiernika i po wszystkim

Leszcz jestes i tyle do odwaznych swiat nalezy. zawsze mozna uzyc szpachli do plastikow...ktora sam uzylem i owszem ona "zyje" ale lakier i tak popekal ale jesli by sie dalo spawac to calka ciekawa rzecz mozna by wyrzezbic.
zaspawac miejsce na hak.
przesunac wydech
do tego ulter fi90 ze scieta koncowka (juz wkrotce u mnie )

i gitarka by byla

a tak to ty sie wyzwan boisz

Nie malu!!!!!!.............. tak jest.. patriotycznie

Poważnie to bardzo ładnie Ci to wychodzi

Nie dłub w nim, one się nie spawają. Zrobisz, będzie ładnie, nic nei będzie pękało, cofając wjedziesz w niewielką górkę nieco stwardianłego śniegu i... chyba nie muszę kończyć

Cytat:
2006-02-16 00:25:48, mazzi19 pisze:
Leszcz jestes i tyle do odwaznych swiat nalezy. zawsze mozna uzyc szpachli do plastikow...ktora sam uzylem i owszem ona "zyje" ale lakier i tak popekal ale jesli by sie dalo spawac to calka ciekawa rzecz mozna by wyrzezbic. zaspawac miejsce na hak. przesunac wydech do tego ulter fi90 ze scieta koncowka (juz wkrotce u mnie ) i gitarka by byla a tak to ty sie wyzwan boisz

Może i leszcz ale nie stać mnie na ewentualne poprawki jakby ciś nie wyszłozważywszy że i zderzaczek nie był tani Więc może i należy ale do tych co trochę przy kasie są i moga sobie eksperymentować