[S] Instalację gazową OMVL DREAM XXI do V6 wtrysk

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie.
Przebieg instalacji: ok 40.000km. Sprzedam kompletną, możliwy montaż ze wszystkimi papierami. Nie będę się rozpisywał. Zainteresowanych na priv. Myślę, że ta instalacja może spokojnie pracować w czterocylindrowych silnikach.

Cena: 50% wartości nowej, czyli poniżej 2.000zł (komputer, parownik, butla 50L w kole, wtryskiwacze, kable, przewody) jednym słowem komplet.

[ wiadomość edytowana przez: Conrad_V6 dnia 2006-02-14 09:08:54 ]

Tak z ciekawości powiedz mi jak chcesz żeby przyszły właściciel instalacji ( jak rozumiem używanej) dostał wpis do dowodu rejestracyjnego bo z tego co mi wiadomo to żaden wydział komunikacji nie zalegalizuje używanej instalki ( chyba że o czymś nie wiem?? albo przepsy się zmieniły )

Cytat:
2006-02-14 22:32:31, egoon pisze:
Tak z ciekawości powiedz mi jak chcesz żeby przyszły właściciel instalacji ( jak rozumiem używanej) dostał wpis do dowodu rejestracyjnego bo z tego co mi wiadomo to żaden wydział komunikacji nie zalegalizuje używanej instalki ( chyba że o czymś nie wiem?? albo przepsy się zmieniły )

Powiedzmy, że o czymś nie wiesz. Dowiadywałem się w autoryzowanej stacji montażowej i podobno jest taka możliwość.

Nie pytaj w " autoryzowanej stacji" tylko w wydziale komunikacji bo to właśnie tam wszystko zatwierdzają i wbijają w dowód rejestracyjny ( przepis jest przepis zakaz przekładek używanych części - czytaj instalacji gazowych - lub ich podzespołów ) więc nie naciągaj klubowiczów na minę chyba że ktoś jest ich świadomy.

egon nie gadaj głupot!!!
w wydziale komunokacji te stare raszple nie wiedzą nawet ile maja lat a co do używanej intalacji to na 100 procent jak posiada papiery na maontaż do omegi to bez najmniejszego kłopotu można ją zapodać do omegi ale!!! uwaga!! TYLKO PRZEZ ZAKŁAD KTÓRY POSIADA HOMOLOGACJE NA MONTAŻ TYCH INSTALACJI w tym przypadku omv itd....
a jak dożucisz pare złoty to do innej marki też założą
przykład
robert kupił v6 normalnie sekwencja elpi kosztuje 5 tyś a po moim lekkim układzie zapłaci 4 tyś bo ! instalacja jeżdziła miesiąc w audi .
koleżka który to montował , wymontował ją z audi a w piątek bedzie u roberta z pełnymi papierami homologacyjnymi
tak więc nikt nikomu nie ciśnie kitu

[ wiadomość edytowana przez: fomin dnia 2006-02-14 23:20:40 ]

Fomin ja stara raszpla Ci mówię w każdym wydziale kom. działa system CEPiK ( Centralna Ewidencja Pojazdów i Kierowców ) gówno straszne ale przy wpisywaniu danych z wyciągu ze świadectwa homologacji - a wpisujesz:
1.Marka i rok produkcji pojazdu
2.rodzaj pojazdu
3.nr nadwozia
4.nr silnika - już nie zawsze (jeżeli jest)
5.nr rejestracyjny
6.nr świadectwa homologacji i przez kogo wydany
7.nr reduktora i typ
8.nr zaworu gazowego i typ
9.nr zbornika i typ
10.nr wilozaworu i typ
11.nr obudowy i typ
12.nr zaworu tankowania i typ
13.nr centralki i typ
14.nr układu elektronicznego i typ

Jeżeli chociaż jeden element się dubluje z danymi już zarejestrowanego pojazdu zaczynają się schody. Jedyne wyjście z sytuacji to dojście do świadectw homologacji ale ..............

Cytat:
2006-02-14 23:43:10, egoon pisze:
Fomin ja stara raszpla Ci mówię w każdym wydziale kom. działa system CEPiK ( Centralna Ewidencja Pojazdów i Kierowców ) gówno straszne ale przy wpisywaniu danych z wyciągu ze świadectwa homologacji - a wpisujesz: 1.Marka i rok produkcji pojazdu 2.rodzaj pojazdu 3.nr nadwozia 4.nr silnika - już nie zawsze (jeżeli jest) 5.nr rejestracyjny 6.nr świadectwa homologacji i przez kogo wydany 7.nr reduktora i typ 8.nr zaworu gazowego i typ 9.nr zbornika i typ 10.nr wilozaworu i typ 11.nr obudowy i typ 12.nr zaworu tankowania i typ 13.nr centralki i typ 14.nr układu elektronicznego i typ Jeżeli chociaż jeden element się dubluje z danymi już zarejestrowanego pojazdu zaczynają się schody. Jedyne wyjście z sytuacji to dojście do świadectw homologacji ale ..............

ty swoje ja swoje
wkońcu znam chłopa 5 lat jeżdze z nim na wczasy i komu mam wierzyć???
on zakłada elpi i jest w stanie założyć każde używane elpi do innego auta....
a butla musi być i tak po 2004 roku bo wielozawór sie zmienił

egoon, da się wszystko.
"13.nr centralki i typ
14.nr układu elektronicznego i typ"
nie wiem jak to zrobili, ale w zeszłym roku był montowany do domowej omegi gaz 1. gen i jakoś w papierach instalka jest wbita
Chyba niepotrzebna dyskusja się wywiązała, Conrad_V6 wie co robi, osoba która skorzysta z tej oferty też będzie wiedziała co robi, i wszyscy zadowoleni

egoon, ja Cię bardzo proszę, jeśli nie jesteś czegoś na 100% pewien, to się nie wypowiadaj. Jak wspomniał zork, wiem co robię i napewno nie mam zamiaru nikogo wsadzać na minę. Nie będę się tu rozpisywał na temat możliwości, bo się na tym nie znam. Zadzwoniłem do serwisu, który mi instalację zakładał. Powiedzieli, że się da. Sami wystawiają homologację, a nie tak jak większość zakładów jadących na cudzych. Więc przyjmuję, że wiedzą, co mówią, bo przecież weryfikacja tych informacji jest prawie że natychmiastowa przy zgłaszaniu instalacji w wydziale komunikacji. Nie jesteś zainteresowany? Więc ten wątek nie jest dla Ciebie.

Cytat:
2006-02-15 16:49:34, Conrad_V6 pisze:. Sami wystawiają homologację, .......... Więc ten wątek nie jest dla Ciebie.

wyrwane z kontekstu ale prawdziwa prawda
lepiej nie gadać jak farmazony sadzić
ale luz panowie nie nerwowo

o co wam chodzi ???
egoon tylko informuje,że mogą być kłopoty w wydziale komunikacji
a wy k...wa zaraz z ryjem,bo znajomy znajomego,a mi powiedzieli itp.
A czy zwrócisz kase za instalke i montaż jak się okaże,że w wydziale komunikacji w Poznaniu,Warszawie ... pani (komputer)stwierdzi,że instalka jest używana i nie wbije w dowód ???
Czy może przyślesz swojego "eksperta" aby to wyjaśnić ?

Rozumiem też,że chcesz sprzedać tą instalke-ale klient musi wiedzieć,że mogą być kłopoty.

Cytat:
Nie jesteś zainteresowany? Więc ten wątek nie jest dla Ciebie.

ale to jest forum i mam prawo się w tej kwesti wypowiedzieć

Cytat:
2006-02-15 17:55:10, MarekV6 pisze:
o co wam chodzi ??? egoon tylko informuje,że mogą być kłopoty w wydziale komunikacji a wy k...wa zaraz z ryjem,
bo znajomy znajomego,a mi powiedzieli itp. A czy zwrócisz kase za instalke i montaż jak się okaże,że w wydziale komunikacji w Poznaniu,Warszawie ... pani (komputer)stwierdzi,że instalka jest używana i nie wbije w dowód ??? Czy może przyślesz swojego "eksperta" aby to wyjaśnić ? Rozumiem też,że chcesz sprzedać tą instalke-ale klient musi wiedzieć,że mogą być kłopoty. ale to jest forum i mam prawo się w tej kwesti wypowiedzieć

Po pierwsze to nie z ryjem, po drugie to bez k...wa, po trzecie to nie znajomy znajomego, przynajmniej w moim przypadku, po czwarte OCZYWIŚCIE, ŻE ZWRÓCĘ KASĘ, JEŚLI SIĘ OKAŻE, ŻE NIE MOŻNA ZAREJESTROWAĆ SAMOCHODU, czytaj: jeśli nie będę na 100% pewien tego, o czym wyżej napisałem, nie sprzedam tej instalacji. Czy wyraziłem się wystarczająco jasno?

No Panowie dałem ciała i przepraszam za zamieszanie byłem w pracy wyszło na to że " jeżeli zakład montujący instalacje wypisze drugą homologację to się da i wszystko gra "
Ale widzę że niektórych ponoszą nerwy spokojnie Panowie każdy jest omylny i każdy ma prawo do dbania o swoje interesy mówię tu do Conrad V6 - żeby nie było że Egoon zły i przez niego nie sprzedałem instalki - LUDZIE MOŻNA ZAREJESTROWAĆ UŻYWANĄ INSTALACJĘ GAZOWĄ JEŻELI MASZ HOMOLOGACJE NA NOWY SAMOCHÓD. I bez nerwów mi tu więcej. Tylko licytować

Tak naprawdę to może i dobrze, że się da dyskusja wywiązała, może poza postem Marka, który nic naprawdę do niej nie wniósł. Przynajmniej inni będą mieli jasną informację, że używaną instalację gazową da się jednak przełożyć do drugiego auta na pewnych warunkach.

Cytat:
2006-02-14 23:18:31, fomin pisze:
robert kupił v6

Fomin zaćma ja już miałem V6 a teraz 0,5l doszło
A instalke można przełożyc dam znac jak wbiją w dowód

Cytat:
2006-02-15 22:07:12, robert1x pisze:
Fomin zaćma ja już miałem V6 a teraz 0,5l doszło A instalke można przełożyc dam znac jak wbiją w dowód

a co ty tu sie robercik wtrącasz tak póżno w wątek
jak masz pół litra to ja dowioze litra
najważniejsze że spór został wyjaśniony pozytywnie i bez szumu
tak trzymać

Sprzedane.
Temat zamknięty.