Pytanie - problem z obrotami w 2107

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam Lade 2107 - 15 latke na gaz od paru miesiecy
mam problem ze gdy jade na paliwie to nie trzyma mi obrotow tzn gasnie mi jezeli tylko wylacze ssanie (np gdy chce jechac na luzie) i tak zawsze gdy jade na paliwie to musze miec ja na ssaniu a potem to oczywiscie gaz i juz bez problemow
Kto moze wiedziec co moze sie dziac z tymi obrotami na paliwie to bede bardzo wdzieczny ?
z gory bardzo dziekuje za wszelkie informacje i rady

moj adres to rafuls@wp.pl

[ wiadomość edytowana przez: rafuls dnia 2006-01-23 14:45:03 ]

proponuje regulacje gaznika i sprawdz podcisnienia - to przynajmniej pomoglo u mnie w samarze. po zalozeniu gazu mikser zmniejsza ci wlot powietrza i moze byc konieczne przeregulowanie skladu mieszanki

a druga sprawa to zapłon. wyregulowany jest dla gazu, a dla benzyny to co innego.

dziekuje za podpowiedzi

pozadrawiam

Poszukaj na forum wątków o zaworze podciśnienowym w gaźniku.
Słowa kluczowe to mikrowyłącznik, mikroprzełącznik, mikrostyk, zawór eklektropneumatyczny...

mialem ten problem. I na benie i na gazie.
pomoglo:
-dokrecenie gaznika - lapal lewe powietrze na podstawce - i poprawilo sie.
-wymiana aparatu zaplonowego, kabli i swiec - ustapilo zupelnie.
czyli tu szukalbym winnych.

ostatnio gaznik dokrecalem i wymienilem uszczelki bo rowniez lapal mi lewe powietrze az zacza mi syczec gdy ktoregos razu jechalem na trasie

dzieki za info

Ja również mam nimały problem z obrotami w mojej furażerce (2107). Wygląda to tak:

Odpalam sie bez problemów mój samochodzik po zaciągnięciu ssania, samochód nabiera słusznych obrotów 2000 obrotów po czym powoli spada a z pod maski wydobywa sie nierównomierna praca jakby nie działały niektóre świece. Jak mu nie pomoge gazem to obroty spadają na tyle nisko że samochód przestaje pracować. Dzieje sie tak dopuki samochód sie troche nie nagrzeje, po tym nie ma już żadnego problemu. No może z wyjątkami ale to już inna sprawa.

Nie jest to może jakaś wielka usterka ale utrudnia życie, bo dopuki samochód sie nie nagrzeje to musze stać w mijscu bo trudno jest chamować i dodawać gazu naraz jedną nogą. Co sie mogło zepsuć??

zobacz dysze wolnych obrotow i szukaj przy gazniku bo raczej tam jest problem, i nieprzejmuj sie bo w ladach to standard

Dzięki za pomoc

Co do gasniecia silnika to sprawa ma sie tak.

Nalezy przeczyscic gaznik, a konkretnie dysze bedaca w nim, czesta usterka, jak sie jezdzi na rezerwie to syfy z dna baku dostaja sie do gaznika ......

Pozdro

dzieki za informacje to interesujace bo w sumie to czesto mam rezerwe na paliwie bo non stop ujezdzam ja na gazie

ale jezeli czasami - nie zawsze wariuja mi obroty na gazie - tzn czasami tak sobie spadaja do 0 (ale czesciej to pracuje ok)- to powinienem wyregulowac gaz czy tez to tak ma ??

z gory dziekuje za informacje