| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Cobra_JM HF MEMBER Hyundai Accent Chorzów | 2006-02-16 22:20:37 Na zimnym silniku to raczej jest wynik wlanczenia sie ssania. Ja nie mama obrotomierza - slucham obrotow ![]() |
bartis HF MEMBER Hyundai Accent Rybczewice | 2006-02-18 00:21:05 Te obroty przy rozruch też mnie zastanawiają czy wszystko ok. Staram sie nie przejmować (3 tys nawet dochodzi). W baku wtedy to niezly wir jest. Ale po jakiś 20-30 sek schodzi do około 1000 obr/min. w zimie spalanie wzrasta i to znacznie. W pierwszym roku jak kupiliśmy Accenta i przyszla zima to nawet w ASO byliśmy z tym spalaniem bo nie to że chlał on poprostu wpier..... paliwo. Ale przyczyną tego była jazda na krótkich odcinkach na nierozgrzanym silniku wiec działalo tzw. ssanie. a wtedy autko ma zwiekszoną dawke paliwa i to wszystko wyjaśnia.
lato 5,8-6,5 zima poniżej 6,5 nieschdzi w tym tyg. ok 7,5 sobie spalił |
Cobra_JM HF MEMBER Hyundai Accent Chorzów | 2006-02-20 19:14:00 A ja bym nie dawal polsprzegla. Moj tez na chwile leci wysoko ale zaraz spada. Dajac polsprzeglo zwiekszasz opory NIENASMAROWANEGO silnika i sie bardziej zdziera. Niech juz lepiej idzie ale bez obciazenia. Ja po odpaleniu czekam ok. 20 sek. az sie olej rozejdzie (slychac jak popychacze przestaja klekotac) i spokojnie ruszam. [ wiadomość edytowana przez: Cobra_JM dnia 2006-02-20 19:15:58 ] |