Jak jest u was z obrotami? bo nie wiem czy to normalne..

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Mam takie pytanko odnośnie posiadaczy escorcika z silnikem 1.6i EFI - 8 zaworowym. U mnie obroty silnika lekko falują - tak mniej więcej 900-950 obr - przy ciepłym silniku. W sumie wydaje się, że wszystko jest okey, ale nie wiem czy powinny one równo stac - ( wskazówka ani drgnie) czy też takie wachania są normalne. Jak zimny to normalnie są zwiększone, ale też leciutko falują - wszystko tak w granicach +-50. Termostat jest okey - niedawno wymieniany. Pozdrawiam i czekam na opinie i uwagi

Cytat:
2006-02-21 14:10:38, samoht pisze:
Witam Mam takie pytanko odnośnie posiadaczy escorcika z silnikem 1.6i EFI - 8 zaworowym. U mnie obroty silnika lekko falują - tak mniej więcej 900-950 obr - przy ciepłym silniku. W sumie wydaje się, że wszystko jest okey, ale nie wiem czy powinny one równo stac - ( wskazówka ani drgnie) czy też takie wachania są normalne. Jak zimny to normalnie są zwiększone, ale też leciutko falują - wszystko tak w granicach +-50. Termostat jest okey - niedawno wymieniany. Pozdrawiam i czekam na opinie i uwagi

reset i po sprawie w zasadzie

w zasadzie to nie... wymieniałem akumulator. wtedy przecież się resetuje, prawda? po wymianie aku jest to samo... jakieś inne sugestie?

odepnij klemy akumulatora na noc a pozniej podlacz i odpal zeby auto sie rozgrzalo do normalnej temperatury

ale reset nic nie pomogl, wymieniałem aku i jest to samo...

Niewiem ile był odłączony aku, ale potrzeba trochę czsu zęby skasowac pamięć kompa.Ja odzcekuję ok20-30 min. Jak to nie pomaga to pytanie na czym jeździsz gaz benzyna?? Jak benzyna moze krokowy, jak gaz trzeba wyregulować.

U mnie też falują ale tylko na benzynie jak wcześniej długo jeżdzę na gazie. Komp głupieje i parametry spalania mu się zmieniaja, ale po resecie jest jakiś czas spokuj.