Turbo

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wszystkich mam pytanie czy istnieje cos takiego jak turbina elektryczna do BMW

nie mam pojęcia,ale chciałbym założyć jakieś turbo jeśli to mozliwe do swojej 520i 24v..CIekawe by to mogło być??Teraz ma fajnego kopa jak jest 3.500 obrotów

ja nie chce normalnej turbinki bo nie wtyrzyma silnik kolega zalozyl i silnik mu wytrzymal 7 tys
i sie rozsypal

ale po co to potrzebne nie lepiej samochód zmienic?

elektroniczne turbo czyli mowa o chipe?..hmm to napewno coś dobrego,ale trzeba też zainwestować w sportowy filtr powietrza,jakiś sportowy wałeczek rozrządu itp.. wiele innych by to wszystkow współkgrało,czy sie myle?? Sam chip tuning wystarczy??

Cytat:
2006-01-24 16:47:06, jarek320 pisze:
turbina elektryczna do BMW

skad zes wzial taka nazwe albo gdzie o tym slyszales/ czytales?

a slyszeliscie o bi turbo jak tak to mi wytlumaczcie co to jest i jak dziala

bi turbo to dwie turbiny czyli podwojne turbo .... a co do elektrycznego turbo to raczej nie ma , jest tylko mechaniczne czyli kompresor w mercedesach... nie jest on napedzany spalinami tylko paskiem, jak klima czy pompa wspomagania pzdr...

ok dzieki za pomoc

Cytat:
2006-01-24 23:15:09, jarek320 pisze:
a slyszeliscie o bi turbo jak tak to mi wytlumaczcie co to jest i jak dziala

a ja nadal jestem ciekaw skad ci sie wzielo "elektryczne turbo"???

a tak poza tym to wydaje mi sie temat trzeba zamknac bo autor chyba nie wie sam o co mu chodzi ;]

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2006-01-25 01:19:06 ]

Daj mu jeszcze chwile bo cos Ci dzisiaj na zamykanie wzięło a ja bym chciał wiedziec co to elektryczne turbo

Cytat:
2006-01-25 01:22:32, mibhell pisze:
Daj mu jeszcze chwile bo cos Ci dzisiaj na zamykanie wzięło a ja bym chciał wiedziec co to elektryczne turbo

nie no dopoki sie nie dowiemy o co chodzilo z elektrycznym turbo to nie zamykamy nic ;]

Tolo a widziales ze tam jest napisane "CZY ISTNIEJE COS TAKIEGO" a nie jest napisane ze cos takiego istnieje!!

Cytat:
2006-01-25 09:07:36, jarek320 pisze:
Tolo a widziales ze tam jest napisane "CZY ISTNIEJE COS TAKIEGO" a nie jest napisane ze cos takiego istnieje!!

no tak ale gdzies musialo Ci sie obic o uszy albo mignac napsiane, chyba ze to tylko wyobraznia zadzialala?

nie mam juz tego zdjecia na kturym bylo to cos koles pisal ze to jest turbina elektryczna dziala na 12v i ze mu dodaje 20 KM wiecej tak ze to nie jest moja wyobraznia!!!

o elektrycznym turbo nieslyszalem a jak chcesz dadac swojej becie 20 km hmm to zapodaj jakis chip albo zredukuj wage

Mam przed sobą GT z lutego 2005 i jest tu opisany kompresor elektryczny - jak kogoś to jeszcze interesuje to mogę zrobić Skan jest nawet jakiś telefon do firmy która się tym zajmuje ale od razu mówię to nie jest tanie piszą o kosztach żędu 1750 - 3000 PLN w zależności od stopnia sprężania ale z pewnością jako sąsiad krakowskiej firmy V-tech tuning powiem wam że to tylko początek kosztów trzeba zrobić nową mapkę wtrysków a to tez sporo kosztuje .