Wymiana zarowki w Carinie E i nie tylko

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
1 - Jak wymienic zarowke z prawej strony bo za cholere nie wiem, czy musze odkrecac reflektor czy jak ????prosze o porade.

2 - jak przykrecic srodkowa konsole tam gdzie jest radio, bo troche lata, czy sa tam jakies zatrzaski, wasy ??????/

3 - czy przelaczniki np. odsuwania szyb sa podswietlane czy nie

4 - zauwazylem, ze podczas zwiekszenia nadmuchu wzrastaja obroty, czy to normalne ????

[ wiadomość edytowana przez: Mart78 dnia 2006-01-18 20:06:55 ]

1. Zeby zmienic zarowke musisz wyjac zbiorniczek wyrownawczy, jest on na wcisk, trzeba go pociagnac do gory.

2. Konsola jest na wcisk, sa tam takie metalowe blaszki ktore ja trzymaja, moze ich poprostu nie masz. Musisz wyjac konsole i sprawdzic, zeby to zrobic trzeba ja pociagnac do siebie, najlepiej plynnym ruchem.

3. nie wiem, nie mam takie bajeru

4. a o ile Ci wzrastaja ?, jak nieznacznie to wszystko ok, wkoncu taki watrak potrzebuje troche pradu

Cytat:
2006-01-18 20:13:04, CzapCzap pisze:
1. Zeby zmienic zarowke musisz wyjac zbiorniczek wyrownawczy, jest on na wcisk, trzeba go pociagnac do gory. 2. Konsola jest na wcisk, sa tam takie metalowe blaszki ktore ja trzymaja, moze ich poprostu nie masz. Musisz wyjac konsole i sprawdzic, zeby to zrobic trzeba ja pociagnac do siebie, najlepiej plynnym ruchem. 3. nie wiem, nie mam takie bajeru 4. a o ile Ci wzrastaja ?, jak nieznacznie to wszystko ok, wkoncu taki watrak potrzebuje troche pradu

Ad.4 normalnie mam ok 900-1000 obr. po wlaczeniu dmuchawy wzrasta jakies 100-max 200

No to chyba norma , wedlug mnie jest ok.

Cytat:
2006-01-18 20:25:54, CzapCzap pisze:
No to chyba norma , wedlug mnie jest ok.

oki thx

norma.
Odnośnie przełączników to podświetlany jest tylko zespolony na drzwiach kierowcy

Cytat:
2006-01-18 20:04:54, Mart78 pisze:
4 - zauwazylem, ze podczas zwiekszenia nadmuchu wzrastaja obroty, czy to normalne ????

Masz diesla, tak? To norma ale tylko do czasu gdy wskazówka temperatury silnika nie osiągnie połowy. Otwórz maske i zobacz co się dzieje gdy włączasz dmuchawę (popatrz na pompę wtryskową).

Pozdrawiam

Cytat:
2006-02-21 13:44:09, MisiekII pisze:
Masz diesla, tak? To norma ale tylko do czasu gdy wskazówka temperatury silnika nie osiągnie połowy. Otwórz maske i zobacz co się dzieje gdy włączasz dmuchawę (popatrz na pompę wtryskową). Pozdrawiam

MisiekII, i co mam, nie zobaczyc!!!!!!!

Zarzuć foto pompy wtryskowej jak możesz...

Byćmoże masz już pozamieniane wszystkie mechanizmy które znajduja się u mnie na pompie na elektryke - takie rozwiązania widziałem czasem przeglądając allegro

Pozdrawiam