| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
tramal HF MEMBER hyundai acc 3d coupe gdansk | 2006-01-22 20:17:21 dzieki za odp. rem-pow ogulnie interesuje mnie jednostka 1.3ls czy to jest ten sam silnik co twuj? jak z spalaiem w tym autku? |
nakedbike HF MEMBER Accent Piaseczno | 2006-01-24 16:56:41 Miałem dokładnie takiego, 1.3ls z '96r. Jeździłem nim ponad 3,5 roku, nie było naprawde problemów,przeglądy co 15tys. w sumie miał 190tys kiedy go sprzedałem i oczywiście kupiłem nowszego accenta Silniczek bardzo żwawy,palił malutko,w mieście 7.1l na trasie przy ciśnięciu tak 140 w 4 osoby w pełnym załadowaniu ok 6-6.5l Przy 160tys.założyłem gaz,palił litr więcej niż benzyny.Sprawdź przednie wahacze czy nie zardzewiały(w huyndaiu wymianiali na nowe w 2004r-wada fabryczna) no i ogólnie zawieszenie.Mi coś przód stukał ale jeździłem tak od kupna,nic to nie przeszkadzało tylko denerwowało czasami.Trzeba też przyzwyczaić się do zmiany biegów,skok dźwigni jest bardzo długi bo jest na linkach,które też trzeba czasami smarować,najlepiej po zimie.Dodam,że moi starzy też takiego kupili tyle że '99r. i też są zadowoleni-bez problemów.
|
Cobra_JM HF MEMBER Hyundai Accent Chorzów | 2006-01-27 16:26:30 Wg faktor poprzedniego wlasciciela i moich doswiadczen to tylko regularne serwisy w ASO oraz wymiana czesci ze starosci lub zuzycia.
Poprzednik - tłumik i 1 wachacz Ja - "miekka" czesc tlumika, 2 wachacz, 4 amory, 2 sprezyny. Autko ma juz 11 latek. |
marczello HF MEMBER Hyundai Accent Łódź | 2006-03-12 23:27:11 ja kupilem accenat przed wakacjami- 1.3 z 95 roku. Sluchaj, bylem w podobnej sytuacji, poniewaz nikt ze znajomych nie mial hyundaia i kazdy do niego podchodzi sceptycznie, wiesz...w koncu koreanczyk. Ale koreanczyk, ktory idzie w strone Japonii, czyli jak mowia jednych z najlepszych i najmniej awaryjnych samochodow swiata. Ja mam go ponad pol roku i ejstem bardzo zadowolony. Nic tak naprawde jeszcze przy nim nie robilem, co mnie bardzo cieszy, poniewaz jestem studentem i nie mam pieniedzy na wymiany.
Jesli chodzi o spalanie, to tak jak pisali poprzednicy, pali ok 7,5l. w miescie, czyli nie ejst zle, poniewaz cinquecento 50cio konne pali podobnie, a zauwazmy, ze tu z 1.3 masz 82-86KM (roznie podaja). Dobrze zrobiles kupujac accenta! |