126 w nowym nadwoziu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Takie coś dostałem na e-mail hehe widzę że kuner też dostał

Szanowny Panie

Być może kogoś z pańskich znajomych fanów malucha zainteresuje, że przygotowywana jest produkcja nowego wygodnego nadwozie pod części 126p .

Informacje na stronie www.hummal.prv.pl (www.zsms.bytom.pl/~auta), którą być może uzna Pan godną umieszczenia wśród linków.

Jeżeli ktoś chciałby wejść w ten biznes zapraszam, zwłaszcza ze aktualnie można to uczynić przy minimum ryzyka, gdyż istnieje poważna szansa otrzymania dotacji inwestycyjnej na ukończenie budowy concept-caru, budowę prototypu ( z jeszcze bardziej opływowym laminowanym przodem przodem zachodzącym aż na dach, z reflektorami Matiza i chowanym mechanizmem wycieraczek ) i przygotowanie produkcji.

z poważaniem

Ryszard Kownacki
Bytom

Nie powiem, wygląda to ciekawie. Wygląd samochodziku całkiem całkiem, oprócz tyłu, który jest ochydny Byłoby jednak nieźle, gdyby ten pomysł udało się zrealizować.

i wiadomo ze bezie z tego dupa blada tak jak i z cliciem...za pozno juz na rozwiniecie jakiegos rodzimego rynku samochodowego przy tak silnie zaawansowanej konkurencji za granica...coz...a ten terenowy to jak z pana samochodzika bo to oble nawet nawet ;]

dobre dobre ciekawe co z tego wyjdzie :]

wielka kupa
zeby to auto mialo racjie bytu musialo by byc ekonomiczne,ekologiczne, wygodne, ladnie wygladac,
bezpieczne i wtedy mozna by mowic o czyms
a tak to pozostanie jednym prototypem ktory nie zapoczatkuje produkcji seryjnej

jakie podejscie ma przecietny poloak do poloneza, fiata, malucha
wola kupic golfa 1 z nimcow niz poloneza plusa

wiec troszke sceptyczny jestem do tego

to zdąlo by egzamin ... ale w oparciu o silnik i skrzynie od sc 900
no i musi to wyglądać... a to nie wygląda... :|

raczej jakis silnik typu 1.4 16V
moc spalanie
nikt nie kupi auta ktore jest pojemnosciowo wyalienowane

Co tu dużo mówic, podzespoły takich samochodów jak maluch, DF czy PN sa archaiczne i były dobre w latach '70, nawat graty z takiego Golfa II, miały by już problem z zaistnieniem w nowoczesnym nadwoziu, poza tym te projekty poprostu nie wygladaja, lepsze projekty to ja robiłem jak miałem 10lat, maim zdaniem to projekt jest skazany na "umarcie", no chyba że HUMMAL, może znajdzie sie jakis zapaleniec co bedzie chciał zrobić takie dziwadlo dla siebie. Ja to widze przyszłość malucha czarno sie bedzie miała, skoncza pewnie jako rurowce i tyle, bo jak widać dzisiaj panuje moda na wywalania maluchów na złom, bez wzgledu na stan, rajdowcy zmieniaja budy jak rekawiczki, przez co za jakieś 5 lat spotkac malucha bedzie naprawde cięzko, to bedzie istny rarytas jak za grancą, poprostu nie ma sacunku dla polskiej motoryzaji, gównażeria woli przyciagną parcha z dojczów i sie zachwalać przykładowo zajechanym Golfem II lub Audi 80, Audi to już w ogóle stał się samochodem dla rolnik, i zastapoł poczciwego Poloneza, bo gdzie bym na wies nie pojechał do rodziny to wszyscy maja "Audice", żygać sie już chce od tego gówna zagramanicznego. Szkopy sie pozbyli tego złomu, maja wyczyszczone rynki i mają kase zey siobie dołozyc na nowiutkie autko, a głupi polaczk sioe ciesz Próchnem z zagranicy do którego zaraz wpakuje GAZ i bedzie tym jeździł az sie rozsypie, Chociaz nie można wszystkich samochodów z zagranicy stawiać pod jedną kreska, dobra dość bo sie zabardzo poza temat rozjechałem

jak dla mnie pomysl dobry ale z 15-20 lat temu. poza tym jakby to wygladalo jak na zdjeciach to by bylo bardzo niskie. zobaczcie jaki rozstaw osi wielki, dlatego jeszcze jako tako wyglada.

jak dla mnie - dla jakichs nawiedzonych kolekcjonerow.

silnikowo i zawieszeniewo, komfortem w zasadzie wszystkim odstaje od aut ze tak powiem wspolczesnych.

super

jak z filmu science fiction klasy d

w srodku ostawiona fuszerka...a ten domowy włacznik od swiatła..to ciekawe co włacza..:p:p

co Ty mowisz, to wszystko jest profi zrobione , sylwetka nadwozia jest tak zaprojektowana ze cx wychodzi ujemny ...

no jak to by miało wejsc do produkcji z tym wnetrzem..to normalnie..cacus...sznurem by sie za to ustawiali.. ale na szczescie nigdy to seryjnie produkowane neiebdzie..

nie no w morde jeza!! deska super..obicie zaglowka [chyba] kierowcy profi robota...wlacznik elektronicznego reduktora od babci z pokoju..super

To jest z kartonow po mleku czy jak?

faktycznie. Tez dostalem. Czemu olalem? Bo moja pensja nie strarcza na realizowanie moich marzeń (kaprysów) a co dopiero mam myslec o innych.. wole da na zbożny cel (nie mylic z rydzikiem)

a ja to na zywo widzialem, stoi w pewnym warsztacie takie samo w katowicach

Cytat:
2006-02-25 01:07:37, bartong44 pisze:
a ja to na zywo widzialem, stoi w pewnym warsztacie takie samo w katowicach

Ja też to na żywo widziałem przednia szyba przyklejona kitem okiennym