Nicolaus 2004

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich serdecznie
Niedawno zakupiłem interfejs do mojej instalacji Elpigaz na sterowniku Nicolaus 2004, poniewaz mam juz dość jeżdżenia do gazowników. Panowie czy może ktoś z Was wie jakie powinny być prawidłowe ustawiena tejże instalacji, chodzi mi o PWA ( mam na 90 ) attuator( ma 220 i 40 ) itd. Za wszelkie info bardzo dziękuję
Pozdrawiam

Noo Panowie nikt nic nie wie na ten temat , nie wierzę w to.
Pozdrawiam

Witam.
Pozycję default Silnika krokowego masz mieć tą samą na wolnych i wysokich obrotach .
Jeśli tak uda ci sie dobrac mixer i ustawić reduktor ,że sonda na tych obrotach bedzie pracowała wokół tej samej pozycji średniej silnika krokowego to masz wszystko w porząsiu.

Cytat:
2006-02-20 19:47:14, __Robert____ pisze:
Witam wszystkich serdecznie Niedawno zakupiłem interfejs do mojej instalacji Elpigaz na sterowniku Nicolaus 2004, poniewaz mam juz dość jeżdżenia do gazowników. Panowie czy może ktoś z Was wie jakie powinny być prawidłowe ustawiena tejże instalacji, chodzi mi o PWA ( mam na 90 ) attuator( ma 220 i 40 ) itd. Za wszelkie info bardzo dziękuję Pozdrawiam

Cytat:
2006-02-22 21:06:07, croma1 pisze:
Witam. Pozycję default Silnika krokowego masz mieć tą samą na wolnych i wysokich obrotach . Jeśli tak uda ci sie dobrac mixer i ustawić reduktor ,że sonda na tych obrotach bedzie pracowała wokół tej samej pozycji średniej silnika krokowego to masz wszystko w porząsiu.

Witam Cie Croma
Słuchaj czy mógłbyś to wszystko napisać jak dla zwykłego laika, ponieważ dopiero zaczynam batalie z instalką a początki zawsze sa ciężkie i trudne, bardzo Ci dziękuje za zainteresowanie

Witam.
w programie masz pozycję default lub wyjsciową silnika krokowego i to jest niezależne jaka elektronika.
najpierw na wysokich obrotach(ok. 3000) regulujesz reduktor żeby zaprogramować średnią silnika krokowego(poz. default) a następnie sprawdzasz czy taką ma na wolnych obrotach. jesli nie to dostrajasz do tej średniej reduktor gazowy. i znowu powtarzasz cała procedurę do momentu kiedy na wolnych i wysokich obrotach jest ta sama średnia pozycji silnika krokowego instalki.

Cytat:
2006-02-22 23:12:22, __Robert____ pisze:
Witam Cie Croma Słuchaj czy mógłbyś to wszystko napisać jak dla zwykłego laika, ponieważ dopiero zaczynam batalie z instalką a początki zawsze sa ciężkie i trudne, bardzo Ci dziękuje za zainteresowanie