Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
chudson Polonez Gorzów Wlkp | 2006-03-22 17:19:43 Kupuj śmiało , oczywiście z mp3 lepsze bo ten format ma dłuższe wyprzedzenie antishock-a. I to nie zawieszenie polskich samochodów a polskie drogi są złe. |
LifeGuard Miłośnik FSO Fiat 125p Personal E ... Warszawa | 2006-03-22 17:30:03 zawiecha w samochodzi nie ma tu znaczenia, pomyśl sobie o tych wszystkich tunerach którzy mają utwardzane zawieszenie... tam to dopiero płyta się trzęsie...
polecam radia z rodziny blaupunkt... |
![]() autowidol Miłośnik FSO FSO 1500 ME kombi + ... Świecie | 2006-03-22 17:50:10 Bez obaw, śmiało montuj! Ja przerabiam takie coś:Sony
Rozsądna cena (nowy sprzęt), można tez zakupić w czarnym wykonaniu. |
Makaveli Miłośnik FSO Opel Omega B 2.0 8v Warszawa | 2006-03-22 18:29:37 W Caro woziłem zwykły CD-ROM pod fotelem (nie przymocowany) i na najgorszych dziurach/wybojach nie przerywał ![]() |
Makaveli Miłośnik FSO Opel Omega B 2.0 8v Warszawa | 2006-03-22 18:58:47
Patent stary jak świat, jest nawet o tym wątek na forum. Działało poprawnie. Trochę niewygodnie tym się operowało... |
-SerU- Fiat 131 Wroclaw/Maidstone | 2006-03-22 20:41:02 Jeśli chodzi o MP3 to trudno tu mówić o jakości dźwięku gdyż już sama kompresja na MP3 obcina znacznie górę i dół utworu. Melomani MP3 nie uznają ![]() Jeśli zaś chodzi o radyjko z MP3 to ostatnio ujeżdżam sprzęt z czytnikiem kart SD i żadna dziura mi nie straszna ![]() ![]() ![]() Wygląda toto tak: I w nocy przyjemnie świeci na niebieściutko. Radio mam schowane przed wzrokiem wścibskich, anteny nie mam , głośniki ukryte. Z zewnątrz nikt nie będzie nawet przypuszczał, że mam jakiś sprzęt grający w furze ![]() |
Makaveli Miłośnik FSO Opel Omega B 2.0 8v Warszawa | 2006-03-22 20:47:50
Przyjedź na Pragę, gnoje profilaktycznie przetrzepią auto i wydłubią ![]() Ja miałem CD-ROM pod fotelem, wzmacniacz w schowku i głośniki w półce przykryte kocem. Pewnego pięknego dnia włączam swój "sprzęt" i... cisza. Głośników brak. Oczywiście razem z półką ![]() |
![]() BolimA Miłośnik FSO PF '81 / E34 '90 Warszawa - Wola | 2006-03-22 20:49:12 Wczoraj widzialem to to takie z biedronki w Kangoo na serwisie - strasznie ma badziewna zaslepke na port usb... |
-SerU- Fiat 131 Wroclaw/Maidstone | 2006-03-22 20:54:59 BolimA no proszę Cię ![]() ![]() |
![]() Ambrosios Miłośnik FSO Warszawa | 2006-03-22 20:58:52 Heh, mam taki sam patent. W Plusie wystarczy obciac 4 zabki z zaslepki i zdjac plastikowa ramke z radia, a po zdjeciu panelu bedzie mozna zalozyc zaslepke tak jak fabrycznie. Dodatkowo szary material na polke w identycznym kolorze i tez nie mam sprzetu, mimo ze mam 6 glosnikow, w tym 2 na polce ![]() A co do jakosci MP3... 90% osob ma drewniane ucho i sluch "zerojedynkowy", tzn. rozrozniaja tylko czy cos gra czy nie i im to wystarcza, zwlaszcza jak sluchaja muzyki na glosniczkach komputerowych. Robilem sobie kiedys testy dzwieku z MP3 i mimo, ze gralem ponad 10 lat na klawiszach i mam dosyc wrazliwy sluch, to nie ma sie co oszukiwac - po wylaczeniu obcinania gory i zakodowaniu dobrym kodekiem na 192kbps w najlepszej mozliwej jakosci to roznicy miedzy tym a odtwarzaczem CD nie slychac nawet na dobrej klasy wzorcowych sluchawkach. No chyba ze ktos ma w domu audiofilski sprzet za co najmniej kilka tysiecy... To samo dotyczy sprzetu w samochodach. Slychac za to wyrazna roznice w jakosci przy ponizszych wadach: 1. Przy WMA - blaszany dzwiek 2. Przy MP3 zakodowanymi badziewnymi programami. 3. Przy jakosci ponizej 160kbps i zlych ustawieniach kodowania. 4. W kompie - przy kiepskim sprzecie - dzwiek daje najczesciej wbudowana karta dzwiekowa, ktora nigdy nie byla wysterowana 5. Podobno to samo co z kartami w kompie, jest z niektorymi "budzetowymi" radiami samochodowymi MP3. Slabe kodeki i przetworniki. 6. A co do wzmacniacza i glosnikow to temat jest oczywisty wiec nie bede go poruszal. [ wiadomość edytowana przez: Ambrosios dnia 2006-03-22 21:02:02 ] |
![]() lukaszenty6 CARO 1.6 GLE zduńska wola | 2006-03-23 13:08:10 a swoja droga to popatrzcie w jakim kraju zyjemy...
temat o sprzecie grajacym do naszych autek a dyskusja schodzi na pomysly jak ukryc sprzet w samochodzie ![]() od siebie dodam ze zima podoba mi sie ze wzgledu na snieg i szron na szybach to wtedy głosniki w polce sa niewidoczne ![]() |
![]() Siurzewski Miłośnik FSO Fiat 125p. Łódź | 2006-03-25 00:42:38 Witam
Jesli ma ladnie grac polecam Clariona Jesli ma ladnie wygladac i poprostu grac to SONY lub jakiś Pionek czy JVC Samo CD to lepsza jakość MP3 wygoda ale nie brzmi tak jak plyta. W swoim DF mam zmieniarke Clariona i nie skacze przy dziurach. Sprawdza sie okej i 6 plyt wystarcza mi w zupelnosci. Zmieniarke kupilem za 102 zł na allegro, trzeba tylko wyczaić okazję. |
![]() michur [ WHITE RUINA ] ////wrocław/słupsk/// | 2006-03-26 23:04:50 ja mam inny triczek
zamontowalem fajne radio z epoki ,grundika z 85 roku.kaaseciak do tego kaseta matka i ipodzik...dobrze wyglada i mam mp3. polecam////// |
![]() Race_D Miłośnik FSO FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2006-03-27 02:25:52
A można coś więcej o tym sprzęcie? Dają do tego jakąś karte w zestawie? Jak jest połączony elektrycznie panel z "parkingiem" - ile pinów je łączy? Bo chciałbym bardzo rozdzielić panel z "dupom" i szukam odpowiedniego kandydata ![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: Race_D dnia 2006-03-27 02:32:54 ] |
-SerU- Fiat 131 Wroclaw/Maidstone | 2006-03-27 15:01:44 Karty żanej nie dają do tego radia. Panel opuszczany mechanicznie i nie obejmuje czytnika kart i portu USB. A ile pinów ma panel to nie pamiętam ale nie jest to jakaś kosmiczna ilość. Jak będę przy samochodzie to sprawdzę. Poza tym ma wyjście i wejście liniowe, podłączany oczywiście na kostki ISO. Jak do tej pory jestem z niego bardzo zadowolony ![]() |
CzarnyJarek Łomża | 2006-03-27 20:04:44 Cześć!
Odrazu powiem, iż nie jestem znawcą czy tez ALFA & OMEGA w sprawach Car Audio wjęc proszę o nie mieszanie mnie z błotem za co z góry dziekuje ![]() Ja też długo sie zastanawiałem nad wyborem CD czy Mp3, pośledziłem sporo postów na różnych forach i stwierdziłęm, że Mp3 bardziej będzie praktyczne. Prawdą nie od dziś jest fakt, że najlepsze efekty dźwiękowe dają "analogowe, lampowe i przed potopowe źródła dźwieku" ale wg mnie to właściwie dla zwykłego słuchacza muzyki jest dobrze gdy nic nie trzeszczy, nie przerywa, nie pierdzi nie zacina sie. Po wnikliwych i wieloletnich i badaniach ![]() ![]() ![]() - MUZYKI (m. in. ja ![]() - SPRZĘTU (maniacy wydawania furmanki kasy na sprzęt wjecej bo widza różnice między 24 kHz, a 24,01 kHz ale bez urazy) Kupiłem sobie undefinedJVC KD-G 402. Jestem baaardzo zadowolony, być może dlatego, że to moje pierwsze "normalne" radio (wczesniej Diora, Unitra i jakies takie bez firmowe kaseciaki oprócz jednego Grundiga ![]() ![]() No ale do rzeczy bo sie rozpisałem ![]() - dobrym rozwiązaniem jest też regulacja głośności pokretłem bo lepiej sie nim manewruje, ale to jest moje zdanie i nikt nie musi sie znim zgadzać ![]() - wkałdanie płyt przez panel też jest dobrym patentem, bo nie czekasz aż sie panel odchyli (wg mnie przez to często te mechanizmy odchylania padaja) - dla poprawienia jakości dźwieku zwóćmy uwage czy radio posiada funkcję LOUDNES - Korekcja Fizjologiczna (niewiem co to znaczy ale wpływa na jakość dźwięku i lepiej jak jest niż kiedy jej nie ma ![]() Do dobrego radia dobrać głośniki o dobrych parametrach, kable beztlenowe i zestawik gotowy. Osobiści powim, że jak ktoś lubi głebszy basik to niech nie bawi się w głośniki w tylnej półce tylko najlepiej zestaw 2 drożny, separownany w przednie drzwi i jakąś skrzynie w bagażnik. Kończąc powiem tylko, ze radio na Mp3 jest git ![]() ![]() |