| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
jacekkoz Łada Samara Warszawa | 2003-03-15 21:57:06 JAk pech tio pech. Poszły hamulce a dokłądniej przerdzewiały wężyki.
Może juz czas zrobić coś z hamulcami? Jakeś propozycje? Jacek |
Góral (M) Loża Szyderców Opel Meriva A Helmond | 2003-03-15 22:00:39 wymienić wężyki... a co inne go chcesz robić?? które poszły? twarde? |
soop SYMPATYCZNY GOŚĆ PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2003-03-16 11:12:17 Kiedys awaryjnie poszedl mi przewod to zalozylem od malucha byl troche dluzszy to owinalem z 2 razy wokol akumulatora. |
jacekkoz Łada Samara Warszawa | 2003-03-16 12:06:12 Właściwie nei wiem co miałem na myśli. Było późno Ile moze kosztować wymiana wszystkich wężyków oraz odpowietrzenie hamulców? Jacek |
Góral (M) Loża Szyderców Opel Meriva A Helmond | 2003-03-16 13:24:30 a po co płacić, skoro można samemu zrobić... |
jacekkoz Łada Samara Warszawa | 2003-03-17 11:36:06 Góral, ja nie jeste mechanikiem. Uwierz mi że jak aj zrobię te hamulce to się cały samochód rozsypie.
Jacek |
jacekkoz Łada Samara Warszawa | 2004-03-24 10:41:40 Sic,
Byłem wczoraj na badanu techniucznym. Wyszło że siła hamowania na tylej osi: Hamulec Roboczy: Lewa 610 N, Prawa 1510 N Hamulec Postojowy: Lewa 300 N, Prawa 920 N Kurczo co to może być? Bęben, cylinderek, Klocki? Jak myślicie co można zrobić TANIO żeby tylko przeszedł badanie techniczne? Jacek [ wiadomość edytowana przez: dcnt dnia 2005-01-23 22:28:40 ] [ powód edycji: korekta tytulu ] |
Dragu Łada Samara Stalowa Wola | 2004-03-24 10:49:51 ja miałem podobne kfiatki. a przyczyną takiego stanu rzeczy był cieknący tłoczek hamulca. przez co zalewało bęben hamulcowy płynem, no i jak wiadomo nie bardzo chciało hamulcować |
jacekkoz Łada Samara Warszawa | 2004-03-24 11:20:20 a i wyszło jeszcze że mam w dowodzie wpisane złe numery silnika. Jak to mozna odkręcić?
Jacek |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-03-24 12:20:18 hamulce - wyjasnione. Wymien caly cylinderek lepiej. albo cieknie, albo sie zatarl i stoi. Mozesz tez miec przez to nierowno zuzyteokladziny - z jednej strony bardziej.
a numery? trezba sprawdzic, czy sa autentyczne, czy tez silnik zmieniony. Jak jestes ich pewien (zakladam ze tak), to diagnosta musi dac kwit, ze jest ok. i z tym do wydzialu kominikacji. ALe nie kazdy diagnosta to zrobi. Oczywiscie kosztuje dodatkowo, nowy dowod i nalepki tez beda, jak masz czarne blachy to i one tez. a jak nie... no to skoluj papier, ze wymianiales silnik (umowa jakas) i juz. a zrob przeglad na lewo i jezdzij. Wyjdzie najtaniej, kto Ci bedzie numery sprawdzal? Ale hamulce to zrob. I przy okazji zmien linke recznego |
misiekns ŁADZIARZ Lada Samara / PF 126p Nowy Sącz | 2004-03-24 20:06:57
Ja bym sie klocil - poczytajcie w watku o pracy policji ("Po prostu zlodzieje"), a ja osobiscie mialem kiedys kontrolowane - jeszcze nie Lada, ale w czasie kontroli policjant wszystko dokladnie sprawdzal. Oczywiscie bedzie troche zachodu, mozna odpuscic i na lewo kombinowac, ale... ja bym nie ryzykowal |
panoni opel omega A 2,6 zabrze | 2004-03-25 23:18:35 Mam pytanko czy wszystkie numery sie niezgadzają czy ostatnie ? Jeśli ostatnie djagnosta powinien sam ci zaproponować kwit do wydziału komunikacji by wystawilli ci dowód z tymi numerami (niekonieczna wymiana z czarnych tablic na białe),jeśli wszystkie numery niepasują to umowa (fantzyjna)do skarbowego i do wydziału komunikacji to najlepsze roawiązania i pwene (tu tablice raczej nowe choć niejestem pewien ) panoni |
jacekkoz Łada Samara Warszawa | 2004-03-26 08:47:06 nie zgadza się tylko jeden numer, Zaraz po numerze nadwozia 2108 jest 3 w dowodzie a na silniku 0
Jacek |
panoni opel omega A 2,6 zabrze | 2004-03-26 21:55:22 Pogadaj z djagnostą że żle widocznie odczytałeś bo silnik był brudny i niebyło dobrze widać a 3-kę łatwo pomylić z 0-rem powinien bez problemów ci wystawić kwitek o sprostowanie numerów . W urzędzie niedaj sobie wcisnąć nowego dowodu poproś o adnotację urzedową w końcu poto jest miejsce nietylko na wpisanie haka,LPG.lub zmiane adresu panoni |
jacekkoz Łada Samara Warszawa | 2004-03-30 08:51:28 Jak na razie olewam to. Nie sądzę żeby jakiś gliniarz się dopatrzył złej literki.
Okazało się że przyjaciółka moejj żony jest właścicielką stacji kontroli pojazdów..... Więc Ładna teraz jest zarejestrowana. A hamulce to i tak musze zrobić. Jacek |
dcnt MEGA ŁADZIARZ Audi 80, Land Rover ... Pilzno | 2006-02-25 09:06:26 Pytanko, czy przy montazu nowych linek hamulca recznego smaruje sie je czyms, czy po prostu wsadzic jakie sa do auta |