Reparaturka prowadnic zacisku Carina E 94 jap.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Poniewaz od jakiegos czasu klocki mi "stoją" podobno ( już drugi mechanik nie ma czasu sie tym zająć ), zajechałem dzisiaj do JC żeby zakupić to co w temacie . Niestety nie posiadają. Mają tylko reparaturki zacisku ( też niestety na zamówienie ) tzn uszczelka tłoka itp. co chyba raczej pada rzadziej i nie trzeba wymieniać chyba że pęknie ale może się mylę. Na pewno ktoś robił już te prowadnice i wie od czego dobrać gumki uszczelniające ( bo tylko one chyba wchodzą w skład takiej reparaturki prowadnic - nie wiem co tam jeszcze można wymienić ). Mam japończyka 94 więc chyba są tam tarcze o tym mniejszym rozmiarze ( 25 chyba ) więc pewnie zacisk też się różni i stąd te problemy z dostępnością.
Pozdrawiam

Witaj, Twoim problemem niekoniecznie muszą być uszczelki. Czasami jest to tłoczek przezarty przez rdze który trzeba wymienić. Ja mialem ten problem. Tłoczek tylko w ASO do kupienia koszt 240 zł. Za 100 zł kupiłem na szrocie cały zacisk , miałem szczeście bo tłoczek był jak nówka) Wymiana gumek nic nie dawała.

mozna jeszcze posmarowac specjalnym smarem do hamulcow ruchome czesci (tlok tez) i jednoczesnie szczotka druciana dobrze wyczyscic zacisk w miejscach gdzie wchodzą klocki.