Potrzebuje szpere!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktos z posiadaczy ład ma moze na zbyciu jakas szpere?? Bardzo chetnie bym kupil

mam tylko 100%.

Cytat:
2006-02-20 12:29:28, scrapi20 pisze:
Czy ktos z posiadaczy ład ma moze na zbyciu jakas szpere?? Bardzo chetnie bym kupil

Napisz do Alxy z Kijowa. Za 450 dolarów łykniesz profesjonalny sprzęt robiony w Togliatti. Do wyboru płytkowa i wiskotyczna.

Posiadam tylko 100% czyli zespawany mechanizm różnicowy. Mam zamontowane w samochodzie, mogę sprzedać osobno lub z całym mostem (nowe półosie i uszczelniacze - przebieg około 400km).

-----------------
Dawniej najszybsza Łada w klubie i prawdopodobnie najlepsza Łada na świecie.

A te wegierskie szpery spisuja sie? No bo ponad 1000zl to troche sporo.Na stale napewno bym nie byl zainteresowany jak by ktos mial uzywke to bym kupil

Cytat:
2006-02-21 07:53:24, scrapi20 pisze:
A te wegierskie szpery spisuja sie? No bo ponad 1000zl to troche sporo.Na stale napewno bym nie byl zainteresowany jak by ktos mial uzywke to bym kupil

Hmm każda cześc przeznaczona do sportu ma swoją cenę. A i tak ładowskie są jeszcze w miare tanie. Zobacz ile kosztuje szpera do innych np. zachodnich aut. Była ostatnio na sprzedaż ta "niby" szpera na zasadzie ciasnego spasowania i podkładek ale podobno szybko sie rozwala. Na profesjonalną szpere nie bedziesz narzekał bo spisuje sie naprawde nieźle. Nie wiem czy ktoś by chciał sie takiej pozbyć.

Witam
Yanosik, a jak się taka zaspawana szpera zachowuje? da się tym normalnie jeździc?.. jak pokonuje ciasne zakręty podczas jazdy w mieście?... da się autem np. zaparkowac ?.. badzo drze opony?
Czy np. ppodczas spokojnej jazdy da się brać zakrety bez poślizgów?.

napewno sie nie da normalnie jezdzic po łukach to jest logiczne do tego jest mechanizm roznicowy.mialem szpere od BMW 325 ale ja pchnolem za 700zl.Myslalem nad montarzem ale cale zawieszenie bym musial wlozyc od BMW.

Cytat:
2006-02-21 11:10:22, sheriffnt pisze:
Witam Yanosik, a jak się taka zaspawana szpera zachowuje? da się tym normalnie jeździc?.. jak pokonuje ciasne zakręty podczas jazdy w mieście?... da się autem np. zaparkowac ?.. badzo drze opony? Czy np. ppodczas spokojnej jazdy da się brać zakrety bez poślizgów?.

Jeździ sie inaczej Ciasne zakręty przy małej prędkości, jak np wjazd na parking to wyraźneie słyszalne jeczenie opon i zawieszenia. Opony miałem 185.
Da sie brać przy spokojnej jeździe zakręty bez poślizgów. Oczywiście jak przygazujesz, to masz bok. Dziwnie sie jeździ na lodzie. myśle, ze gorzej niz bez tej modyfikacji. Moze to tylko moje złudzenie. No i zbyt dużo na tym dyfrze nie przejechalem, ok 400-500km. Teraz rozleciał mi sie silnik i nie wiem co robić. Nie masz jakiegoś wolnego 1500 albo 1600

-----------------

mam blok do 1.3 na łancuchu gdyby ktos chcial

yanosik,czyżbyś pozbywał się łady?jakie dalsze plany?

ja szukam krótkiego mostu na góry. ewentualnie będę kombinował mostem z nivy

Cytat:
2006-02-22 08:17:58, Koliber_111 pisze:
yanosik,czyżbyś pozbywał się łady?jakie dalsze plany?

Nie mam planów. Jeśli nie dostane żadnego przyzwoitego silnika (najlepiej 1,5 lub 1,6) pozbywam sie Łady w całości lub w częściach.

-----------------

Cytat:
2006-02-21 13:12:29, scrapi20 pisze:
mam blok do 1.3 na łancuchu gdyby ktos chcial

:O wsadziłeś krótszy wał do 1.5 czy jak?

Yanosik z tego co sie orientuje Andrys20 z Łodzi miał 1500 do sprzedania po remoncie nie dawno z tego co mi mówił ze chce sprzedac bo wkłąda 2.0 DOHC.Mi o tym mówił jakoś nie dawno także daelj to już z nim sie kontaktuj!!

Cytat:
2006-02-22 10:33:18, janisz pisze:
:O wsadziłeś krótszy wał do 1.5 czy jak?

Andrzej kiedys cos pisał, ze były 1300 na łańcuchu. To raz.
Dwa. Właśnie dzwoniłem i prawdopodobnie bede miał silnik 1600 i skrzynie 5 od Nivy.
p.s. Może chce ktos tanio skrzynie 5 do Nivy lub klasyka?

-----------------

Cytat:
2006-02-22 08:38:13, rogacek pisze:
ja szukam krótkiego mostu na góry. ewentualnie będę kombinował mostem z nivy

Alxa ma takowe...nawet jakiś z przełożeniem większym niż 1:5,6. Nie wim jakie ma Niwa?

Cos mi sie wydaje ze bede musial sie wybrac na zakupy do naszych sasiadow.Tylko potrzebowal bym kogos kto by dogadal sie z wegrami.Tam mysle ze bym zakupil szpere i gazniczki,no i moze by sie trafily tarcze wentylowane na przod a moze by sie jakies bile znalazlo.

Cytat:
Alxa ma takowe...nawet jakiś z przełożeniem większym niż 1:5,6. Nie wim jakie ma Niwa?

masz namiar???

Cytat:
2006-02-22 14:58:44, rogacek pisze:
masz namiar???

Pisz na alxa@ua.fm Alexandr pisze po angielsku, ale rozumie po polsku
Ma tez takie skrzynie do klasyka:

Var.1 3,242-1,989-1,289-1,0-0,759
Var.2 3,007-1,825-1,292-1,0-0,638
Var.3 2,424-1,758-1,240-1,0-0,585
Var.4 2,424-1,675-1,186-1,0-0,585