MotoNews.pl
10 Wyjście na subwoofer z Blaupunkta Acapulco MP52 (136935/138) - NT

Wyjście na subwoofer z Blaupunkta Acapulco MP52

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Posiadam radio jak w tytule i chcę podłączyć wzmacniacz napędzający tubę. Jak wyprowadzić wyjście na subwoofer w postaci chinch'a? W instrukcji pisze o pinie nr. 3 z gniazda A (zasilającego) w połączeniu z masą (pin nr 8 ). To wszystko spięte na końcu w chinch i do wzmacniacza. Tak wygląda wyjście na sub?? Jakoś nie mogę tego ugryść. Jak tak podłącze nie będzie żadnych zakłuceń?? Czy można dostać gotową kostkę ISO z wyprowadzonym wyjściem sub'a??

Pozdrawiam
Podola

Sprawa wyjaśniona. Faktycznie w niektórych modelach Blaupunkta (w moim też) wyjście na subwoofer znajduje sie w kostce zasilającej i trzeba do ISO dorobić wtyczkę chinch żeby doprowadzić sygnał do wzmacniacza.

Pozdrawiam

No i wtyczka dorobiona. Wygląda to mniej więcej tak

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

ale niestety powstają zakłucenia podczas osłuchu płyt (słychac w tubie jak kręci sie płyta). Przy radiu to nie występuje. Jak to podłączyć żeby wyeliminować zakłucenia? Teraz mam podłączone pod zwykłae wyjście na wzmacniacz. O takie

Image Hosted by ImageShack.us

ale to nie to samo Nie mam zwrotnicy i możliwość korzystania z filtra dostępnego w radiu bardzo poprawiam mi humor Pomóżcie dobrzy ludzie

A jednak się udało. Błąd polegał na złym podłączneiu masy. Wg. instrukcji powinna być podpięta pod masę w kostce zasilającej a ja podpiąłem pod masę jednego ze zwykłych wyjść na wzmacniacz i jest ok Teraz gra i trąbi