Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Podola -==Vołovina==- Szczecin | 2006-02-27 10:42:32 Witam.
Posiadam radio jak w tytule i chcę podłączyć wzmacniacz napędzający tubę. Jak wyprowadzić wyjście na subwoofer w postaci chinch'a? W instrukcji pisze o pinie nr. 3 z gniazda A (zasilającego) w połączeniu z masą (pin nr 8 ). To wszystko spięte na końcu w chinch i do wzmacniacza. Tak wygląda wyjście na sub?? Jakoś nie mogę tego ugryść. Jak tak podłącze nie będzie żadnych zakłuceń?? Czy można dostać gotową kostkę ISO z wyprowadzonym wyjściem sub'a?? Pozdrawiam Podola |
![]() Podola -==Vołovina==- Szczecin | 2006-02-27 13:39:09 Sprawa wyjaśniona. Faktycznie w niektórych modelach Blaupunkta (w moim też) wyjście na subwoofer znajduje sie w kostce zasilającej i trzeba do ISO dorobić wtyczkę chinch żeby doprowadzić sygnał do wzmacniacza.
Pozdrawiam |
![]() Podola -==Vołovina==- Szczecin | 2006-02-28 11:57:05 No i wtyczka dorobiona. Wygląda to mniej więcej tak
![]() ale niestety powstają zakłucenia podczas osłuchu płyt (słychac w tubie jak kręci sie płyta). Przy radiu to nie występuje. Jak to podłączyć żeby wyeliminować zakłucenia? Teraz mam podłączone pod zwykłae wyjście na wzmacniacz. O takie ![]() ale to nie to samo ![]() ![]() ![]() |
![]() Podola -==Vołovina==- Szczecin | 2006-03-05 21:52:11 A jednak się udało. Błąd polegał na złym podłączneiu masy. Wg. instrukcji powinna być podpięta pod masę w kostce zasilającej a ja podpiąłem pod masę jednego ze zwykłych wyjść na wzmacniacz i jest ok ![]() ![]() |