| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
robert_kraków vectra b KRAKÓW | 2003-04-14 22:52:41 tak chyba uściślając to w tej butli to nie jest tlen tylko sprężone powietrze !!!!!!!!!!!!!!!! bo jakby nasz dzielny ratownik wszedł do szybu z butlą pełną tlenu, dotknął przypadkiem zaworu lub maski swoją ucioraną smarami łapką albo co jeszcze lepsze zdjął ją w metanowych okolicznościach to Skee mieszkałby na księżycu.
swoją drogą nie jestem pewien czy tak dodatkowo zasilany silnik daje sobie radę z prawidłowym "wyliczeniem" parametrów wtrysku, punktem zapłonu itp. |
salmon DEADSOUL Audi A6 C4 Ełk | 2003-04-14 23:09:38 W takim razie całe ustrojstwo robi za czasową-mikro-turbo-sprężarkę |
JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2003-04-15 01:50:09 Myślę, że efekt spowodowany jest wzrostem prędkości w kolektorze ssącym. co ma wpływ na zwiększenie ładunku w komorze spalania. Zgadzam się z Robertem co do skutkow zastosowania tlenu. Wydaje mi się, że zwiększenie ilości tlenu spowodowałoby efekt "zubożenia" mieszank i tym samym nie polepszyłoby osiągow.i |
disel Gliwice | 2003-04-15 14:32:20 panowie to nie tlen tylko sprezone powietrze to jest chyba butla do oddychania ,a nie do spawania |