Dziwny pisk????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dzieje sie to rano jeszcze jak silnik jest zimny, i to nie wiem moze byc pasek, moze lozyska w pompie wody, ale podczas delikatnego puszczania sprzegla i dodaniu lekko gazu samochod wiadomo lekko sie toczy , i towazyszy temu lekki pisk, ciagly, pozniej jak dostanie temp. ok, mechanik sprawdzal pasek podobno ok, nie iwem moze cos z sprzeglem cholera wie, jak myslicie co to moze byc ???????/

A pasek jak wyglada organoleptycznie ?
Sadze ze pewnie juz przydalo by sie go wymienic
Nacisnij go posrodku miedzy kolami pasowymi alternatora i walu z sila ok 10KG i zobacz jak sie ugina jak do poł. cm to OK jak wiecej to pewnie zbyt luzny i trzeba go naciagnac

pozdrowka

Albo łożysko sprzęgła, czasem lubi tak popiskać na początku Jeśli to ono to już pierwsze oznaki że pracuje na sucho

Cytat:
2006-02-17 01:07:05, looqasch pisze:
Albo łożysko sprzęgła, czasem lubi tak popiskać na początku Jeśli to ono to już pierwsze oznaki że pracuje na sucho

Wydaje mi sie, ze chyba wlasnie lozysko, bo pasek ok, no coz to nie nowy samochod i wczesniej czy pozniej trzeba by bylo, wymienic, przyzwyczailem sie, ze w poprzednim autku nic nie robilem, przez 3 lata uzytkowania

Chyba lozysko, podczas ruszania delikatnie puszczajac sprz. slysze lekki pisk, gdy silnik pracuje na jalowym biegu to slysze lekkie klekotanie myslalem, ze moze zawory, ale po wcisnieciu sprzegla ustaje, czyli chyba lozysko.
I mam pytanie czy przy wymianie lozyska trzeba wymienic tarcze i docisk, i ile to kosztuje mam silnik 2.0 D Carina E?????????
Jak dlugo mozna jeszcze smigac

[ wiadomość edytowana przez: Mart78 dnia 2006-02-25 20:24:22 ]

Nie trzeba wymieniać wszystkiego ale może warto. Będzie wiadomo dopiero jak się rozbierze...

Komplet AISIN ~1000zł

Pozdrawiam

Niedwano u wuja w cari E 1,6 bylo zmieniane łożysko bo się już kompletnie rozsypało. Reszta była prawie jak nowa