[s] wałek 126p robiony na specjalne zamówienie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Do sprzedania tajna broń, czyli wałek rozrządu o oznaczeniu 304. Nie wiem ile jest kopii tego wałka na rynku, ja wiem o dwóch
Jedną mam ja, a drugą jeden z Was (forumowiczów).
Wałek liczony pod charakterystyke silników RC, czyli jechany z dołu bez konieczności kręcenia motoru do obrotów urywających korby. Liczony na mocno sprężone motory. Był użyty w 3 rundach MPRC z naprawde zadowalającym skutkiem, lecz zabrakło chęci na doskonalenie motoru, więc trafił na półkę. Wyprodukował do Pan z Krakowa, ale zabijcie mnie, nie moge sobie przypomniec jak sie nazywa Ale w Krakowie jest jeden gość co produkuje wałki, więc na pewno wiecie o kogo chodzi. Przebieg ok. 120 km.
Cena 250 zł.

hmm... dolowy silnik w rc

a pokaz mi silnik w RC, który jedzie górą
momenty przy 5500, moc przy 5900 to wg Ciebie góra?

ponoc niejaki pan P. składał swojego potwora na tym walku

Parnel ma taki wałek on może coś napisac o nim ale go teraz nie ma w kraju więc lipa

Cytat:
2006-04-03 22:43:50, lukaszc pisze:
Parnel ma taki wałek on może coś napisac o nim ale go teraz nie ma w kraju więc lipa

mozna bylo troche dyskrecji zachowac a nie tak odrazu po ksywach :/

co to jakas tajemnica

Cytat:
2006-04-03 22:46:38, lukaszc pisze:
co to jakas tajemnica

no teraz to juz raczej nie...

pamietam te blizniacze walki jeszcze u naszego kolegi z krakowa
na seryjnej skrzyni 10 sek do 80km/h krakowski silnik na tym walku wyciaga...

Cytat:
2006-04-03 22:49:18, KrauzeR pisze:
pamietam te blizniacze walki jeszcze u naszego kolegi z krakowa na seryjnej skrzyni 10 sek do 80km/h krakowski silnik na tym walku wyciaga...

no wlasnie...tyle ze silnik byl pod ten walek idealnie zrobiony...dlatego to smigalo tak jak smigalo...

zgadza sie, drugi ma Parnel.

Ten wałek zapewne zrobił Halczyński - miałem okazje się przejechać kiedyś maluszkiem z tym wałkiem, bardzo mocny dół...

Cytat:
2006-04-03 22:49:18, KrauzeR pisze:
pamietam te blizniacze walki jeszcze u naszego kolegi z krakowa na seryjnej skrzyni 10 sek do 80km/h krakowski silnik na tym walku wyciaga...

no moj tez, na 555

ten walek ma zupelnie inna charakterystyke niz 555, i faktycznie ciagnie prawie od samego dolu. kiedys bylo mi dane przejechac sie na krotkim odcingu malcem z tym walkiem i fakt faktem wciskal w fotel juz od 2,5 tys...

Tak to nasza 304
Jeszcze parę sztuk zeszło myślę że około 20
Ciszę się że dobrze się sprawował
Jednak za tą cenę można mieć nowy licząc z zakupem nowego seryjnego wałka, przeróbką i azotowaniem.

sprzedany