Felgi E34

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Potrzebuje sie dowiedziec czy felga stalowa z E36 bedzie pasowac do E34 czy jest jakas różnica w ET i srednicy otworu centrującego ??

ET bedzie inne, podaj dane tych felg które chcesz kupić to powiem ci czy spasują do e34

no właśnie nie wiem , ale są to orginalne 15 z E36
a jakie powinno byc ET w E34 a jakie jest w E36 ???

mój problem jest następujący i prosze nie traktować tego jako ogłoszenie. złamałem felge aluminiową i koszt spawania i naprawy przekroczy koszt nowych felg. mój problem polega na tym , że kupmo pojedyńczej felgi graniczy z cudem, wszyscy chcą sprzedawać kompletami , ale poco mi trzy zapasy i koszta niepotrzebne. jest na alegro pojedyńcza, ale cena jest wygurowana ze względu na nową opone dunlopa(ktura i tak mi nie jest potrzebna i pujdzie na śmieci). szukam już dwa miesiące i nic. nowych sobie nie kupie(kasa). i licze, że ktoś gdzieś widział lub ma jedną na sprzedaż. felga jest identyczna jak te co aldik ma na swoim e32 i pokazywał go na kturymś poście, można jeszcze zobaczyć w poście " przedstawmy się" na moim zdjęciu. za nie wygurowaną cene odkupie i pokryje koszt przesyłki. może ktoś sprowadza i ma możliwość przywieżć. licze na pomoc licznego grona bmw klub polska. z gury dziękuje.

[img=http://img115.imageshack.us/img115/6461/576120500ow.th.jpg]
właśnie taka. 5x120 et20

Niewiem jakie są ET w E34 i E36 ale E36 na stalowych felgach z E34 wygląda zaje.... są odsadzone na równo z nadkolami czasami mozna zimą zobaczyć-miodzio

Cytat:
2005-07-25 22:58:51, VANOS pisze:
Niewiem jakie są ET w E34 i E36 ale E36 na stalowych felgach z E34 wygląda zaje.... są odsadzone na równo z nadkolami czasami mozna zimą zobaczyć-miodzio

zgadzam sie z tobą, wygląda to niezle, ale miałem inny cel odświeżenia starego wątku. kolega kuki pewnie sobie poradził przez prawie rok.

O ile wiem E-36 wychodzilo z fabryki na felgach z ET cos kolo 42. Koles mi sprawdzil to w katalogu ale ile z tego jest prawdy to nie wiem bo ja tego katalogu nie widzialem

[ wiadomość edytowana przez: gie_rappa dnia 2005-07-25 23:41:51 ]

Mam alusy Od E34 7x15 ET20 i z tego co wiem to jest właściwe ET dla E34. Mam też stalówki od E36 6,5x15 ET49. tak więc różnica jest znaczna do mojej E28 stalówki od E36 wchodzą tylko na tył (ale wygląda to strasznie) z przodu potrzebny jest dystans min 15mm pod koło. W E34 pewnie bedzie podobnie

Pozdrawiam

Cytat:
2005-07-25 21:59:45, krzysiek77 pisze:
mój problem jest następujący i prosze nie traktować tego jako ogłoszenie. złamałem felge aluminiową i koszt spawania i naprawy przekroczy koszt nowych felg. mój problem polega na tym , że kupmo pojedyńczej felgi graniczy z cudem, wszyscy chcą sprzedawać kompletami , ale poco mi trzy zapasy i koszta niepotrzebne. jest na alegro pojedyńcza, ale cena jest wygurowana ze względu na nową opone dunlopa(ktura i tak mi nie jest potrzebna i pujdzie na śmieci). szukam już dwa miesiące i nic. nowych sobie nie kupie(kasa). i licze, że ktoś gdzieś widział lub ma jedną na sprzedaż. felga jest identyczna jak te co aldik ma na swoim e32 i pokazywał go na kturymś poście, można jeszcze zobaczyć w poście " przedstawmy się" na moim zdjęciu. za nie wygurowaną cene odkupie i pokryje koszt przesyłki. może ktoś sprowadza i ma możliwość przywieżć. licze na pomoc licznego grona bmw klub polska. z gury dziękuje.

poddaje sie. ten wątek jest z przed roku, aja go odświeżyłem, żeby nie zakładać nowego. mój błąd, ale to nie chodzi o problem kukiego. ja szukam jednej felgi. pozdrawiam

Cytat:
2005-07-25 23:54:19, krzysiek77 pisze:
poddaje sie. ten wątek jest z przed roku, aja go odświeżyłem, żeby nie zakładać nowego. mój błąd, ale to nie chodzi o problem kukiego. ja szukam jednej felgi. pozdrawiam

nie poddawaj się, trzeba czasu, a ktoś miejmy nadzieję znajdzie się... pzdr

Cytat:
2005-07-26 10:14:52, Jeztom pisze:
nie poddawaj się, trzeba czasu, a ktoś miejmy nadzieję znajdzie się... pzdr

ja nie poddaje sie dlatego, że nie moge znalezć tego co szukam, ale dla tego , że jest kontynuowany wątek sprzed roku i nic na to niemoge poradzić. pzdr..

Witanko wszystkim.
Jestem od niedawna szczęśliwym posiadaczem BMW 520i 92r. i mam takowe pytanie odnośnie felg kture mam zamiar kupić.
Felgi alu jakiejś włoskiej firmy 5x120 7/15h2 et36,po załozeniu na przód mam obawy co do odległości między rantem a teleskopem zostaje od 3-5mm (na oko) po zakręceniu kołem nigdzie nic nie ociera pasuje jak niby ma tu być.poprzedni właściciel miał je na e34 525 i zamienił na 17". Niewieżąc sprzedającemu chciałbym zapytać czy ma ktoś z was fele z takim et w e34 i czy nic się niedzieje z zawiechą,moja bawarka nieprzeszła jeszcze 100kkm inichciałbym zaraz w niej się grzebać.
Z gury dzięki za pomoc proszę o każde zdanie na ten temat.

oryginalnie w e34 et-wynosi 20. każde inne ,lub stosowanie dystansów ujemnie wpływa na łożyska. znany mi jest przypadek kiedy łożyska zaczeły huczeć 2000km po zmianie felg na "bajeranckie" z niewłaściwym et, po wymianie łożysk na oryginalne (w serwisie) pojezdziło to ok 10000km. dopiero zmiana felg na oryginalne(i ponowna wymiana łożysk z piastami) pozwoliła na bezproblemowe przebiegi. nie musze pisać chyba,że gwarancji na łożyska nie uznano właśnie przez niewłaściwe felgi. działo to sie w audi A6.

Mam takie felgi XXXXXXXXXXXXXXXX

[ wiadomość edytowana przez: __Arczi__ dnia 2005-09-20 18:18:12 ]

ogloszenie usuniete ;]

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2005-09-20 20:18:34 ]

witanko
Arczi i jak to się tobie spisuje OK. Czy tak jak w tym audi,bo muszę podjąć do wtorku decyzję.

Cytat:
2005-09-20 18:15:05, __Arczi__ pisze:
Mam takie felgi XXXXXXXXXXXXXXXX [ wiadomość edytowana przez: __Arczi__ dnia 2005-09-20 18:18:12 ] ogloszenie usuniete ;] [ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2005-09-20 20:18:34 ]

myśle ,że to nie było ogłoszenie, ale odpowiedz na mój dawniejszy post. przepraszam moderatorów za to zamieszanie. dziękuje arczi, ale felge zdobyłem po ciężkich poszukiwaniach i kosztowała 100pln. poprostu zapomniałem napisać wcześniej ,że mój apel jest nieaktualny. dzięki za pamięć.

Mam pytanko..moge kupić do mojej E-34 felgi BBS z E-39....ale podobno E-39 ma piaste 74mm a E-34 72.5mm i wtedy musze kupić pierscienie centrujace.Czy rzeczywiście piasty sie różnią?Pozdrawiam Ziaro