MotoNews.pl
12Zamulona omesia 2.0 16v (136663/72) - NT

Zamulona omesia 2.0 16v

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam mam taki problem ze omesie niechce sie wkrecac w obroty, zachowuje sie tak jak by ciognela za sobo co naimiej camping .poprostu niema sily,wszystkie swieczki nowe ,no i czasem jak nacisne pedal gazu to sie przydusi i dalej jedzie ale .nie z takim impetem jak przedtem .moze ktos z szanownych kolegow mial taki problem zamulonej omesi pozdro

Nie wiem jak jeździsz, ale żeby ten silnik dobrze chodził, musisz mocno pociągnąć Ją na obrotach pare razy!!! Te silniki nie lubią gdy się jeździ nimi do 3-4 tyś. obr. One muszą co jakiś czas być mocno przegonione do odcięcia!
Spróbuj Ją pare razy przeciągnąć mocno na obrotach do odcięcia i powinno pomóc!

wątpię żeby to pomogło,ja jęrzdzę często tylko do 3tys i jest oki,no może niekiedy go wkręcam na maxa hehe jak ze świateł ruszam ,ale wątpię że to jerzdzenie do 3tys ma wpływ ze auto staje się mółowate(chyba że ktoś go perfidnie zadusza hehe) może filtr powiecza masz już brudny lub źle coś wyregulowane,ale nieznam się zbytnio i zobaczymy co koledzy jeszcze zasugerują PoZdRaWiAm

Może wydech przypchany.

Moze są zawalone wtryski? może trafiłeś na którejś z naszych wspaniałych stacji na paliwo 95 = 70 oktanów, w dodatku z wodą i zamuliło układ paliwowy? Są takie środki, np STP do przeczyszczania wtrysków / ratowania *ujowej beznzyny zalanej do baku, może jakiś efekt będzie? Kolejna opcja - moze komputer chodzi na trybie awaryjnym, jeśli masz gaz - strzelił jakoś ostanio? (uszkodzona przepływka? = zła dawka gazu / benzyny / tryb awaryjny?). np. niepoprawnie działająca lambda, chociaż tej teorii nie jestem w 100% pewnien.
Pali się check?

Pozdrawiam
Eryk

[ wiadomość edytowana przez: ericsson dnia 2006-02-24 21:33:38 ]

kierownik jak masz 2.0 16 to jak bedziesz jeżdził na emeryta to za pół roku przesiadziesz sie na rower, bo mocy to juz nie uwidzisz
te silniki trzeba podusić bo to wysokobrotówki , tkzw czerwone pole wskazane, i nie p.. mi tu że zarzynam bo 230 tkm bez remontu na mineralu to dobry wynik
a w buta dostaje codziennie i sie nie muli
jak tydzień jezdziłem na dziadka to potem nie mogłem jej odmulić
tkzw spokojna jazda jest tylko pozornie oszczedna

Cytat:
jak tydzień jezdziłem na dziadka to potem nie mogłem jej odmulić

Czyli ze niby co ? Uczy sie, czy zapomina ?

A nie jest tak ze poprostu centymetrow jest za malo ?

Cytat:
2006-02-24 23:31:19, Vino pisze:
Czyli ze niby co ? Uczy sie, czy zapomina ? A nie jest tak ze poprostu centymetrow jest za malo ?

zapomina bo stara jest i ma skleroze , a na drzwiach wystepują silne zmarszczki

a czy cewka czy wspomiana przeplywka moze robic taki efekt zamulenia?choc spinacz niczego nie wykazal zadnego bledu ???

witam widze ze wasze porady mojej omesi wyszly na dobre dolalem uszlachetniacza do bany i omesi mocno cisnolem po ostrzeiszej jezdzie wszystko doszlo do normy mysle ze omesie jak kobieta czesem trzeba pognac jedno i drugo pozdro i dzieki

Cytat:
2006-02-28 21:26:00, krzysio12 pisze:
mysle ze omesie jak kobieta czesem trzeba pognac

taaa, czasem trzeba byc brutalnym...