| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Danek Audi 80 B4 2.0 + LPG Ostrołęka | 2006-02-28 13:39:33 Zendar, napisałem przecież, że regulacja nie zawsze przynosi oczekiwane rezultaty i widocznie to jest ten przypadek. Oczywiście zakładam, że na benzynce jest wszystko w najlepszym porządku, obroty stabilne a ECU nie nałapał jakichś szalonych błędów i instalacja gazowa jest poprawnie zamontowana. Jak widzisz przyczyn, biorąc pod uwagę wszystkie możliwe okoliczności może być multum. Niestety nie wiem jak jest u Ciebie z dolotem, ale podejrzewam, że jest dość pojemny co w połączeniu ze szczelnością (z czego trzeba się cieszyć) prowadzi do takiego właśnie efektu, że niespalony gaz zbiera się w dolocie i tam zalega. Trudno mi jest coś na odległość mądrego wymyślić. Podałem Ci najczęściej spotykane przyczyny takiego stanu. Możesz jeszcze poszukać jakiegoś innego porządnego warsztatu, w którym może spojrzenie "świerzym" okiem rozwiąże Twój problem.
A co do regulacji, to należy przede wszystkim tak wyregulować instalację/parownik żeby na wolnych to parownik regulował dawkę gazu, a krokowy ją nieznacznie korygował, a nie tak żeby krokowy dławił nadmiar gazu dostarczany przez parownik. |