| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2006-02-28 14:44:42 jest to różnie ...niestety ...z tego co coraz częściej się słyszy albo się NGK mocno popsuło albo .......masz pecha ?
Z założenia powinno być lepi...a co najmni tak samo Dobrze
...może któraś nowa śfica miała przyklepaną elektrodę i przerwa była nie taka ??...sprawdzałeś ? Mam takie gupie wrażenie że mniej uwag i zastrzeżeń jest ostatnio do tańszych świec niż do tych markowych i (kiedyś?) bardzo dobrych....jako następne to se pewnie kupię BRISK Silver i tyle bedzie |
sweeper23 espero 2.0 lpg Gdańsk | 2006-02-28 16:09:37 nooo ostatnio ojcu wessalo elektrode z NGK , ale nie zebym cie straszyl
ja od zawsze biore iskry , wywalone na nich kilkanascie tysiecy esperakiem i ponad 100 000 polonezem i zadna przygoda nigdy sie nie wydarzyla |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2006-02-28 17:52:22
jak swieca ma niewlasciwa szczeline to idzie do smietnika |
Outcast Bmw 528i E39 Różyny | 2006-02-28 18:14:42 Tak samo kiedys sie zastanawialem nad kupnem swiec z napisem ze sa do LPG ale sprzedawca mi odradzil |
malin2 Espace 2.0T Lancia ... Poznań - Koszalin | 2006-02-28 19:11:15
|
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2006-02-28 20:34:21
Ekhm
Może stary jestem i zgredowaty, ale przynajmniej raz do roku biorę w dłoń szczelinomierz młotek i ustawiam przerwę. Przerwa na świecy mże ulec zmianie nawet w czasie montażu jak nią np. stukniesz.... Jak masz złe ciśnienie w oponie to też ją wyrzucasz? (lepszego przykładu nie znalazłem ) |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2006-02-28 20:42:56 no widac mamy rozne podejscie ja swiece zmieniam co 10tys km..wiec statystycznie co pol roku..wkrecam i na pol roku zapominam ze mam swiece..swiece iskry kosztuja 7.50zl wiec naprawde jak by mi odbilo i wyjalbym swiece w trakcie tych 10tys km i cos by wzbudzilo moje podejrzenie to bym lekkim lobem rzucil do kosza ale hmm zakladajac ze 2x w roku wymieniam swiece to de facto czesciej sprawdzam ta szczeline niz ty a dobra suwmiarka elektroniczna to jakies 4 komplety swiec wiec nawet mi przez mysl nie przeszlo zeby sprawdzac szczeline![]() |
kacper_dj Daewoo Espero Milanówek | 2006-02-28 21:25:21 Najlepsze swice to polskie iskry. Maja fabrycznie ustawiona odpowiednia szczeline, przez co samochod dobrze pali ladnie sie zbiera zarono na gazie jak i benzynie. Kiedys posluchalem sie sprzedawcy i kupilem bosha po dwoch dniach wyladaowaly w smietniku.Podobnie bylo ze swiecami trojelektrodowymi. |
sweeper23 espero 2.0 lpg Gdańsk | 2006-03-01 08:49:48 a co ty chcesz suwmiarka mierzyć??? to siem szczelinomierzem robi... a jesli chodzi o ustawianie swiec, to rzeczywiscie cos w tym jest , bo niby kazdy samochód ma inna przerwe, ale jak zalozysz takjak fabryka dal , to różnicy tez nie widac..
a jesli chodzi o swiece boscha... moze i dobre sa , ale oryginalne , a u nas takich nie kupisz... jak znasz ludzi co pracuja w sklepach motoryzacyjnych , to sie dowiesz , ze mozesz kupic boscha lepsza podrube , albo gorsza , innych nie ma ..
|